Sport Vodeni sportovi

priopćenje len-a

Napad na vaterpoliste Zvezde uznemirio je čelnike krovne europske vaterpolske organizacije

priopćenje len-a

Incident koji se dogodio na splitskoj Rivi, napad na vaterpoliste Crvene Zvezde, uznemirio je i čelnike LEN-e, krovne europske vaterpolske organizacije te su i oni poslali priopćenje.

- LEN je s razočarenjem saznao za incident u Splitu u kojemu su četiri srpska vaterpolista napadnuti od strane lokalnih ultrasa dok su šetali gradom te ga osuđujemo. Iako se grozni napad nije dogodio na natjecanju pod ingerencijom LEN-e, osjećamo neophodnim naglasiti kako je bitno spriječiti ovakve događaje u budućnosti, posebno u Splitu, gradu koji je domaćin Europskog prvensvta u vaterpolu 2022. godine.

LEN je oduvijek širio razumijevanje i prihvaćanje između svih nacija. Sport mora spajati, ne razdvajati, sportaši i klubovi moraju biti rivali, ali ne neprijatelji. LEN očekuje da se tako ponašaju svi njezini članovi uvijek i svugdje.

Čekamo rezultat istrage tužnog slučaja i nadamo se da ovaj neukusni čin neće utjecati na buduće odnose Srbije i Hrvatske, dvije snažne vaterpolske nacije te da ćemo pratiti još puno velikih sportskih "evenata" u fer atmosferi u godinama koje su pred nama – napisao je predsjednik LEN-e Paolo Barelli.

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Vodeni sportovi