Sport Vodeni sportovi

uz rub bazena

Nisu u optimalnoj formi za Svjetsku ligu: To su meni najdraže utakmice jer u njima nemaš što izgubiti

uz rub bazena

Izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak rekao je u ponedjeljak na konferenciji za novinare da danas u svijetu nema veće utakmice od one u kojima igraju reprezentacije Hrvatske i Srbije i naglasio da bez obzira na protivnika reprezentacija Hrvatske ima kvalitete da pobijedi svakog protivnika.  

- To je vaterpolo klasik, a za nas nema većeg motiva od spoznaje da ćemo u srijedu u Nišu pred više od 2.000 gledatelja igrati protiv aktualnih olimpijskih pobjednika i europskih prvaka. Svjesni smo da ni mi ni reprezentacija Srbije još nismo u optimalnoj formi, a znamo da ćemo i mi i oni izboriti plasman  na  završni turnir Svjetske lige, ali opet su te utakmice pune naboja - kazao je Tucak naglašavajući da za ovu akciju nije pozvao ozlijeđenog vratara Marka Bijača i još nedovoljno oporavljenog beka Ivana Buljubašića.

Sutra na put zrakoplovom u Beograd, a onda autobusom u Niš putuje 13 igrača koji će  u srijedu u trećem kolu D skupine Svjetske lige igrati protiv Srbije. to su: vratari: Ivan Marcelić i Mate Anić, centri: Luka Lončar i Josip Vrlić, braniči: Andro Bušlje, Marko Macan i Marino Čagalj, te napadači: Maro Joković, Xavi Garcia, Loren Fatović, Anđelo Šetka, Lovre Miloš i Ante Vukičević.

- To su meni najdraže utakmice jer u njima nemaš što izgubiti. Moramo biti oprezni na početku da nam se ne ponovi polufinale  Europskog prvenstva kada su poveli sa 3-0 i tu prednost nismo  u preostale tri četvrtine uspjeli dostići - kazao je prvi centar reprezentacije Luka Lončar.

Njegovo mišljenje dijeli i mladi reprezentativac Lovre Miloš koji smatra da će to biti teška utakmica. 

- Bit će to prava muška utakmica u kojoj bi domaćini mogli imati veći pritisak koji će rasti što mi više budemo držali utakmicu u egalu - rekao je Miloš.

Utakmica Svjetske lige između Srbije i Hrvatske igra se 12. prosinca u 17.30 sati na niškom bazenu Čair koji prima 2000 gledatelja. 

- Ove godine se išlo objedinjavanje europske i svjetske lige. Tako će se na završni turnir plasirati dvije prvoplasirane momčadi iz četiri skupine  koje će izboriti plasman na završni turnir Europa kupa, s koje će četiri ponajbolje ostvariti sudjelovanje na završnom turniru Svjetske lige.  Nema sumlje da će se na tom turniru naći Hrvatska i Srbija jer  Rumunjska nije protivnik koja bi u ovoj skupini mogla ugroziti ove dvije reprezentacije - kazao je potpredsjednik HVS-a Perica Bukić koji je naglasio da će se pobjednik završnog turnira  Svjetske lige direktno plasirati na Olimpijske igre 2020. u Tokiju.

Bukić je najavio i da će se uzvratni susret između Hrvatske i Srbije igrati u ožujku iduće godine u Sisku.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Vodeni sportovi