Sport Vodeni sportovi

Tucak vodi kombiniranu momčad

Barakude u Njemačkoj traže plasman na završni turnir Svjetske lige

Tucak vodi kombiniranu momčad

Hrvatska vaterpolska reprezentacija otputovala je u ponedjeljak u njemački grad Krefeld u kojem će 16. siječnja  s najboljim njemačkim vaterpolistima odigrati utakmicu 3. kola  kvalifikacijske 'B' europske skupine za plasman na završni turnir Svjetske lige koji će se od 18. do 23. lipnja igrati u Rusiji.

"Naš glavni cilj ove godine je nastup na Europskom prvenstvu, koje će se od 14. do 28. srpnja održati u Barceloni, i ove kvalifikacijske utakmice za završni turnir Svjetske lige kao i utakmice Europskog kupa u kojem ćemo u Splitu od 15. do 18. veljače ugostiti reprezentacije Grčke, Nizozemske, Malte i Srbije poslužit će nam da iskristaliziramo momčad za nastup na Europskom prvenstvu", rekao je izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak.

Tucak na put u Njemačku vodi kombiniranu momčad za koju vjeruje da je sposobna izboriti pobjedu i već sada osigurati plasman na završni turnir u Rusiji, a na njegovom popisu su: vratari Mate Anić i Ivan Marcelić, bekovi  Ivan Buljubašić, Marko Macan i Hrvoje Benić, centri Luka Lončar i Josip Vrlić te napadači Javier Garcia, Andrija Bašić, Antonio Buha, Ante Vukičević, Loren Fatović i Jerko Marinić Kragić.

"Momčad Njemačke je tjelesno izrazito snažna, ali smatram da mi i sa ovako kombiniranim sastavom imamo kvalitetniju momčad i veću širinu. Znamo da će glavna opasnost po naš gol biti Zagrepčanin Mateo Ćuk kojemu očito odgovara uloga prvog njemačkog centra", kazao je Ivan Buljubašić čiji će dvoboji sa Ćukom u mnogome odrediti tijek utakmice.

Na konferenciji je potpisan i ugovor o suradnji HVS-a i trgovačkog lanca "Pevec" kojeg su potpisali  predsjednik Uprave Peveca Jurica Lovrinčević i predsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza Predrag Sloboda.

"Normalno je da se kao društveno odgovorna tvrtka koja želi postati prvi trgovački lanac u zemlji vežemo uz najbolje nacionalne reprezentacije.  Tako smo mi nakon višegodišnje uspješne suradnje s rukometnom reprezentacijom nedavno potpisali ugovor o suradnji s boksačkim savezom, a danas i s najboljom reprezentacijom na svijetu jer i mi želimo u svojoj branši biti najbolji", kazao je Lovrinčević.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Vodeni sportovi