Sport Vodeni sportovi

brat protiv brata

Roditelji bi bili najsretniji da splitski derbi završi neriješeno: 'Materi je najvažnije da se ne potučemo u bazenu'

brat protiv brata

Roditeljima Zoranu i Neri Butić večeras neće biti lako.

Za koga navijati? Za najstarijeg sina Krešimira (1994.) i njegov OVK POŠK ili za Zvonimira (1998.) koji brani boje Jadrana? 

Sestre za POŠK-a

- Sestre će vjerojatno navijat za POŠK jer sad igraju za taj klub (Ivana, Domina, Magdalena i Jelena), a materi je najvažnije da se ne potučemo u bazenu, haha! Otac više gleda sa stručne strane. Oni bi bili najzadovoljniji da završi neriješeno – kaže nam srednji brat Zvonimir (najmlađi je Domagoj) koji je još lani dijelio svlačionicu s Krešimirom u momčadi sa Zente.

Krešo se slaže da će u obitelji Butić POŠK imati veću podršku u splitskom derbiju večeras od 20 sati na poljudskom bazenu.

Utakmica je to sedmog kola A1 Triglav regionalne lige.

- Bit će 60-40 u korist POŠK-a. Normalno je da će sestre navijat za svoj klub!

Jeste igrali kada jedan protiv drugog?

- Jesmo, ali bilo je to davno. Ovo večeras je važnije. Obojica smo stasali i imamo jače uloge u ekipi – govori Krešimir.

Tko je favorit?

- To se zna. Jadran! – poručuje Zvonimir.

- Jadran je dosta uložija, ali nadan se da ćemo im pomrsit račune – uzvraća Krešimir.

Kako do pobjede? Riječ ima Zvone:

- Morat ćemo pripaziti na Delića, on im je najbolji šuter. A jake su karike i Elez, Kunac i Vuleta. Kad uđu u ritam, dominiraju, pa moramo više plivati od njih i krenuti agresivno. Ako dobijemo, bit ćemo prvi u gradu ako gledamo međusobne utakmice. Već ima psiholoških igrica i dobacivanja po bazenu.

Tjedan za feštu

A koga u sastavu Jadrana Krešo izdvaja kao opasnost?

- Marinića Kragića i Viskovića. U odličnoj su formi. A moramo zaustavit i Marelju na sidrunu. U nas je sjajna atmosfera, svi smo složni. Da nije tako, ne bi imali ovakve rezultate.

POŠK-u nedostaje prvi vratar Podrug koji je slomio prst na revijalnoj utakmici s Hrvatskom, a Jadran je i dalje bez Šetke i Krapića, dok je Antonijević upitan. Jedni i drugi motivirani su da se dokažu kao gazde u gradu, tim više što se sutra održava Bal Jadrana, a u nedjelju kulminira POŠK-ova proslava 80 godina postojanja.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Vodeni sportovi