Sport Vodeni sportovi

NEDJELJNA REKREACIJA

Dok udariš 'Dlan o dlan': plivanje od Čiova do Instituta

NEDJELJNA REKREACIJA

Koliko vam treba vremena da preplivate 2,2 kilometra od punte Čiova do Instituta za oceanografiju i ribarstvo na Marjanu? To možete doznati već u nedjelju ujutro ako se priključite humanitarnoj plivačkoj manifestaciji „Na drugu obalu s osmjehom na licu".

Okupljanje je u 8.30 sati na Institutu, odakle se kreče s brodicama do punte Čiova. Tamo se u 10 sati skače u more i pliva natrag. Već se prijavilo 40-ak sudionica, a Splićanima će se pridružiti djeca iz zadarskog plivačkog kuba.

Manifestaciju organizira udruga „Dlan o dlan" koja se bavi s djecom s posebnim potrebama koja imaju poteškoća s čitanjem i pisanjem, te održava savjetovanja i radionice za roditelje. Djeluje u Ličkoj 11 u Splitu i okuplja desetak članova. Manifestacija je i posvećena djeci s posebnim potrebama, te njihovim mamama i tatama koji se u životu često susreću s „morskim strujama", ali ove godine i Dini Levačić koja se sprema osvojiti trostruku kunu u daljinskom plivanju, za što joj nakon Manhattana i Cataline nedostaje samo La Manche sredinom rujna.

Humanitarnu plivačka manifestaciju prvi put smo organizirali prošle godine. Potaknuti dobrim odazivom triatlonaca, vaterpolista i plivača amatera, te dobrom atmosferom, odlučili smo to ponoviti - kaže Timea Marušić Hren, predsjednica udruge. Nastavlja kako našu plivačku maratonku ne poznaje, ali ju fascinira što se usudi krenuti u te pothvate i s kojim žarom to radi.

Prošle godine je triatloncima trebalo 30, 35 minuta, a zadnjoj plivačici amaterki oko sat i 40 minuta, napominje Marušić Hren.

- Ideja je da nije važno tko kada dođe, već kao što prihvaćamo onog koji je prvi, da tako prihvatimo i onog koji je zadnji, bilo da je to u vrtiću, razredu ili ovdje - veli naša sugovornica.

Organizatori su uz pomoć prijatelja osigurali 6 do 7 brodova za pratnju, no žele ih još, pa pozivaju ljude dobro volje da im se pridruže sa svojim brodicama. Kotizacija za manifestaciju se ne plaća, a dobrovoljni prilozi za Levačić mogu se uplatiti na startu ili na račun udruge. Za prijave i ostale informacije može se kontaktirati predsjednica udruge na broj 091/590-9288.  

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Vodeni sportovi