StoryEditorOCM
Više od sportapalo u vodu

Švedska ipak nije proglasila seks novim sportom, ono što se događa među plahtama samo je i dalje ‘obični seks‘

Piše SN
10. lipnja 2023. - 08:47

Proteklih nekoliko dana se pojavila priča kako će seks biti priznat kao sport u Švedskoj, kao i da će ta zemlja organizirati i Europsko prvenstvo u seksu. Objavljena su i imena natjecatelja, no izgleda da je sve palo u vodu i prije no što se priča zakotrljala.

Švedske vlasti i Švedski sportski savez su otklonili mogućnost organizacije Eura u seksu, kao i priznavanje seksa kao sporta. Anna Setzman iz Švedskog sportskog saveza kaže kako su informacije koje su se proširile medijima netočne.

- U pojedinim stranim medijima se šire pogrešne informacije o Švedskoj i švedskom sportu. Švedski sportski savez skreće pažnju na činjenicu da pojedini inozemni mediji šire vijest kako je Seks federacija postala član Švedskog sportskog saveza. Odlučno to demantiramo. To su lažne informacije kojima je cilj ocrniti švedski sport i Švedsku - poručili su iz Saveza.

Za početnu vijest o Švedskoj seks federaciji i Europskom prvenstvu u seksu je kriv izvjesni Dragan Bratić koji je vlasnik više noćnih klubova diljem te zemlje. Upravo je on osnovao Seks federaciju i podnio zahtjev za prijem u Sportski savez Švedske. Ipak, plan mu nije uspio.

- Šteta što Švedska nije prihvatila prijedlog da seks bude registriran kao sport - kratko je poručio Bratić za Deutsche Welle i dodao kako će se Euro ipak održati bez obzira na to što se seks ne smarta sportom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. listopad 2023 08:29