StoryEditor
Vaterpološteta

Sve je isto k‘o i lani, Jadran opet poražen u dvije i zapeo u polufinalu

1. svibnja 2021. - 19:48
Nikša Stipaničev/Cropix

Sve je isto k'o i lani, Mladost je dvokorakom preskočila Jadran i plasirala se u finale doigravanja za prvaka Hrvatske. Ponovno je to, kao prije nekoliko dana u Zagrebu (10:5), bila prilično lagana pobjeda "žabaca", ostvarena praktički nakon samo desetak minuta igre.

Jadranaši su na svom Poljudu priželjkivali majstoricu, no njihova nada nije bila dugoga vijeka. U Zagrebu su na prvi gol čekali 11 minuta za smanjenje na 1:4, a u Splitu šest minuta za 1:3 (Marinić Kragić). Kad tako uđeš u susret protiv momčadi kao što je Mladost, teško se kasnije vraćati.

Nakon neiskorištenog igrača više Jadrana krajem prve četvrtine, Mladost je početkom druge prelomila susret. Zabili su Radu i Harkov pa je poslije 11 minuta već bilo 5:1 za goste. Tu je nestala bilo kakva neizvjesnost. Mladost je poslije toga iskusno održavala prednost i igrala koliko joj treba, a Jadran je, dojma smo, izgubio vjeru u nekakav čudesan preokret. Približio se domaćin sa 7:3 na 7:5 (Butić), no dvije minute prije kraja Harkov je realizirao igrača više za potvrdu prolaska Mladosti i poslao Jadran u borbu za treće mjesto.

Jadranov trener Mile Smodlaka priznao je da je u finale prošla kvalitetnija momčad.

JADRAN - MLADOST 7:9 (1:3, 2:3, 1:1, 3:2)

Split, SC bazeni Poljud.

Prvenstvo Hrvatske, druga utakmica polufinala doigravanja. Rezultatom 2-0 u finale prolazi Mladost.

Suci: Štampalija, Copić.

JADRAN: Podrug (10 obrana), Čelar, Burić, Marinić Kragić (1), Bego, Z. Butić (3), Pejković, Milardović (1), Stojanac, Bušelić, Delić, Šetka (2), A. Dužević, Zović.

MLADOST: Marcelić (10 obrana), Jurlina, Radu (3), Miloš, Biljaka, Lazić (2), Dašić (1), Bukić (1), Bušlje, Visković, Bajić, Vrlić, Harkov (2), Vrlić.

Igrač više: Jadran 3/9, Mladost 5/9.

Peterci: Jadran 2/2, Mladost 1/3.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. svibanj 2021 12:52