StoryEditor

Splitska vaterpolska obitelj siromašnija je za jednog člana: napustio nas je dobri duh s bazena Zlatko Ćuk

28. ožujka 2020. - 19:08
Dobri duh s poljudskih bazenaPrivatni album

Splitska vaterpolska obitelj siromašnija je za jednog člana. Preminuo je Zlatko Ćuk (69), poznati sudac. Ćuk je sudio u bivšoj Jugoslaviji, potom i u Hrvatskoj prvu ligu, čak i finale jedne sezone prvenstva Hrvatske. Nije bio međunarodni sudac, ali je u našim okvirima bio itekako cijenjen.

Šjor Zlatko, koji je već gotovo 15 godina bio umirovljen, istinski je bio zaljubljen u vaterpolo. Dobar dio svog slobodnog vremena provodio je na bazenu gledajući utakmice i komentirajući ih s prijateljima. Živio je na Bačvicama, u Viškoj ulici, a ljeta je provodio na Zenti igrajući briškulu i trešetu s društvom... Upravo je na POŠK bio najviše naslonjen, ali je bio dobar i s mornarevcima, jadranašima... Tu blizu, na Firulama u Tenisa, družio se i s legendama košarke Damirom Šolmanom, Brankom Macurom i Josipom Bilićem Bibom, blizak je bio s kolegama iz vaterpola Željkom Kaurlotom, Nenadom Perišem, Đorđem Pavlovićem i Denijem Lušićem, a pogotovo s bivšim izbornikom hrvatske reprezentacije pokojnim Brunom Silićem.

Mimo vaterpola Zlatko Ćuk radio je kao električar, privatno je bio skroman, nenametljiv i tih, ali nadasve pozitivan i uvijek spreman na šalu, kao i za savjet mlađima. Prava ljudina, kažu nam njegovi prijatelji. Iza sebe je ostavio suprugu i kćerku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. lipanj 2021 21:16