StoryEditorOCM
Vaterpololen liga prvaka

Pro Recco s lakoćom svladao Splićane: Jadran je mislima već u srijedi

Piše Iva Majić
13. svibnja 2023. - 22:00
Split, 20323. Bazeni na Poljudu. Vaterpolo utakmica Lige prvaka, VK Jadran - Vouliagmeni (Grcka). Na fotografiji: Trener Jadrana Jure Marelja.Vojko Basic/Cropix

Jadran je poražen protiv Pro Recca 14:7 (5:1, 2:2, 5:1, 2:3) u 13. kolu LEN Lige prvaka. Splitska momčad je nakon utakmice s Jugom u finalnoj seriji Prvenstva Hrvatske imala samo četiri dana odmora i pripreme za još jedno teško gostovanje, kod prvaka Europe.

Međutim, susret nije bio od veće važnosti za jadranaše, jer su uoči ove utakmice šanse za plasman na završnicu u Beograd postojale samo u teoriji. Također, ni momčadi našeg Sandra Sukna ovo kolo nije bilo krucijalno, budući da su "Final 8" osigurali već ranije drugim mjestom u skupini A.

Jadranašima su ionako misli usmjerene prema petoj finalnoj utakmici našeg prvenstva, sljedeće srijede u Poljudu protiv Juga. Nadodajmo da je i trener Jure Marelja odlučio odmoriti neke igrače za "majstoricu". Tako u sastavu nije bilo Anića, Marinića Kragića, Zovića i Dobuda.

U strijelce za splitsku momčad upisali su se: Burić, Butić, Bukić, Tomasović, Janković, Šetka i Dužević, a svi su postigli po jedan pogodak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 14:28