StoryEditor
Vaterpolouz rub bazena

Nakon odrađenih treninga izbornik Tucak objavio popis igrača za Debrecen: Smatram da su u ovom trenutku ovi igrači najbolje rješenje

Piše PSD.
5. siječnja 2021. - 18:37
Božo Radić/Cropix

Nakon odrađenog jutarnjeg treninga reprezentacije koji se odvija u sklopu priprema na zagrebačkoj Mladosti, izbornik Tucak odredio je 15 igrača koji zajedno sa stručnim stožerom putuju u Debrecen.

- Smatram da je u ovom trenutku ovih 15 igrača najbolje rješenje za Hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju. Uz jednu lakšu ozljedu Luke Lončara odlučili smo da s njegovim odlaskom ne želimo ništa riskirati, dok po pitanju Marcelića smatram da je i dalje jedan od glavnih golmanskih kandidata za reprezentaciju. Međutim, u ovom trenutku Toni Popadić je sa svojim obranama u VK Jug, kao i na ovim pripremama, dao do znanja da je trenutačno u boljoj formi. Kao takav, Toni uz Marka Bijača odlazi na vratarske pozicije u Debrecen – obrazložio je odluku Tucak i dodao:

- Od samog turnira očekujemo da nam pokaže jasniju sliku trenutačnog stanja igrača, s obzirom na to da će ovo biti prve službene utakmice hrvatske reprezentacije od Europskog prvenstva u Budimpešti 2020. godine. Velika pauza, od sada već godinu dana. Očekujemo da ćemo uvidjeti na čemu trebamo raditi kako bismo što spremnije dočekali Rotterdam i 14. veljače kada započinje kvalifikaciji turnir za Olimpijske igre, što je fokus reprezentacije.

Od 19 igrača koji su sudjelovali na pripremama, u Hrvatskoj ostaju dva vratara - Ivan Marcelić i Marin Šparada, vanjski Franko Lazić te ozlijeđeni centar Luka Lončar.

Hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju na turniru europskih kvalifikacija za završnicu Svjetske lige u mađarskom Debrecenu 8. siječnja u 16:45 sati u četvrtfinalnoj utakmici očekuje reprezentacija Crne Gore.

Popis za Mađarsku

VRATARI

Marko Bijač (Pro Recco) i Toni Popadić (Jug Adriatic osiguranje)

CENTRI

Josip Vrlić (Mladost), Nikša Dobud (Pro Recco) i Luka Lozina (Vouliagmeni)

BRANIČI

Andro Bušlje, kap. (Mladost), Marko Macan (Waspo 98 Hanover), Rino Burić (Jadran Split) i Hrvoje Benić (Jug Adriatic osiguranje)

NAPADAČI

Lovre Miloš (Mladost), Maro Joković (Brescia), Xavi Garcia (Jug Adriatic osiguranje), Luka Bukić (Mladost), Loren Fatović (Jug Adriatic osiguranje) i Zvonimir Butić (Jadran Split)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

24. veljača 2021 04:55