StoryEditor
Vaterpolokup hrvatske

Dubrovčani su ove sezone nezaustavljivi, dobili su sve 22 utakmice koje su odigrali u četiri natjecanja: Naš cilj je trofej, ali neće biti lako

23. siječnja 2021. - 11:30
Ivo Ravlić/Cropix

Riječka Kantrida je ovaj vikend domaćin završnog turnira Kupa Hrvatske. Tri najuspješnija kluba u povijesti natjecanja, Jug Adriatic osiguranje, Mladost i Primorje EB, plus splitski Jadran, to je kvartet koji je kroz kvalifikacije izborio nastup u završnici. Jugaši su osvojili točno polovicu trofeja – 14 od 28, a jedan manje imaju skupa Mladost (9) i Primorje EB (4) budući je jednom pobjednik bio POŠK pod imenom Splitska banka.

Mladost brani naslov. Prekinula je prošle sezone niz od četiri uzastopna slavlja Juga, Jugov suparnik u polufinalu je splitski Jadran, kojem su najveći uspjesi u Kupu Hrvatske dva finala, i to je oba izgubio od dubrovačkog velikana. Jugov trener od proljeća 2015. je Vjeko Kobešćak. Od tad je osvojeno 14 trofeja među kojima su četiri Kupa Hrvatske.

Hoće li u Rijeci Jug stići do svog 66. trofeja u povijesti, a Kobešćak do 15. s Jugom kao trener?

- Jadran je prošli tjedan u Beogradu pokazao dobro izdanje. Ojačao se u pauzi sezone sa Zovićem, i sve to govori kako nas čeka težak posao u polufinalu – istaknuo je Kobešćak.

Očekivano, Kobešćak je bio bez spomena finala, a kamo li govora o trofeju iako će na tu temu uvijek reći.

- Znamo što se očekuje od nas, i što je cilj Juga u svakom natjecanju – podvukao je Jugov strateg, koji je protekli tjedan gledao snimke nastupa Jadrana u Beogradu.

Analizirao ih, gledao je li što novog spremio Mile Smodlaka, te to ukazivao svojim igračima proteklih dana. Jugaši su bez greške ove sezone. Dobili su sve utakmice u prvenstvu (devet), kvalifikacijama Kupa Hrvatske (pet), europskoj Ligi prvaka (tri) i kvalifikacijama Regionalne lige (pet).

- Zadovoljni smo i igrom, ne samo rezultatom. Nadam se kako ćemo u Rijeci nastaviti naš niz pobjeda i osvojiti trofej! – dodao je Jugaš Filip Kržić, sin Ognjena Kržića, bivšeg reprezentativca, vlasnika olimpijskog sre bra iz Atlante 1996., ali i igrača koji je sa splitskim Jadranom osvojio zadnje trofeje koji su došli na Zvončac (naslov prvaka Jugoslavije, te dva naslova prvaka Europe), a to isto – dva naslova prvaka Europe – uspio ostvariti i sa svojim Jugom.

Gruž i Zvončac otvaraju završni turnir u Rijeci u 17 sati. Sat i pol poslije kreće drugo polufinale između domaćina, Primorja EB i zagrebačke Mladosti, branitelja naslova. Finale je u nedjelju, 24. siječnja, od 17.30 sati. Sve utakmice izravno će prenositi Hrvatska televizija na svom drugom programu. Novost je povratak stranih sudaca, i to je odlučeno kako će talijanski suci, Daniele Bianco i Filippo Gomez, suditi finale.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

24. veljača 2021 04:09