StoryEditorOCM
Tenisoštra kritika

Žestoki napad Medvedeva na Đokovića: ‘On duboko u sebi podržava Rusiju, moli se za Rusiju‘

Piše SPORT SD
9. lipnja 2023. - 11:38

Ukrajinski tenisač Andrei Medvedev, bivši finalist Roland Garrosa, je za portal nova.rs dao intervju gdje je govorio o ruskoj invaziji na Ukrajinu te je spomenuo kako smatra da Novak Đoković podržava Putina i Rusiju.

Pojasnio je koga vidi kao favorita na Roland Garrosu te istaknuo iznimnu važnost tehnologije u modernom tenisu koja pruža nove mogućnosti.

“Nisam gledao puno utakmica u prvom tjednu, morate shvatiti da sam bio sam u Ukrajini i tek onda stigao ovdje. Ono što sam imao prilike vidjeti prije turnira u Alcarazu me se naravno najviše dojmilo. S druge strane imamo Ruda, Novaka s njegovim iskustvom, Sashu Zvereva... Svi oni mogu pobijediti i dogurati daleko. Današnje tehnologije koje koriste igrači su takve da se možete pripremiti za utakmicu gotovo kao stroj", počeo je Medvedev.

Tema intervjua se prebacila na rat i Rusiju, Medvedevu tenis više nije bio primarna tema. Iako je Novak ponudio novac ukrajinskom tenisaču Stakhovskome na početku rata, Medvedev to ne smatra bitnim:

"Poslao je nešto novca Stakhovskom na početku rata, ali duboko u sebi podržava Rusiju."

Medvedev ključnim smatra to što Novakov otac podržava Rusiju:

"Ne može to tako - sin je protiv Rusa, a otac je za Ruse, i nemaju sukoba... Ja u to ne vjerujem. Novak je inteligentan momak, ne iznosi svoje mišljenje službeno. Ali ako ste duboko u tome, kao što sam ja, to je moja zemlja, ja sam tamo živio i nikada je nisam napustio u ratu, izgubio sam mnogo prijatelja. Znam njegov stav po tom pitanju, ali ga ne mogu poštovati. Međutim, momak je kao igrač istovremeno održao četiri Grand Slam turnira i osvojio Pariz. To je nevjerojatno, nemoguće, nikad nisam mislio da jedan čovjek, pa tako i Roger Federer, može to postići, jer je konkurencija prejaka. Ako me pitate tko mi se sviđa, reći ću Roger i Rafa. Rogeru zbog njegove gracioznosti i ljudskosti, a Rafi zbog njegove etike, jer je ljubazan, jer je normalan momak", rekao je Medvedev pa nastavio:

"Moram reći da sam veliki fan Novaka Đokovića i nemam ništa protiv njega. Razumijem da su u Srbiji za Ruse, mole se za Ruse i misle da su Rusi nešto posebno. Za njih su Ukrajinci ništa. Novak to ne zna, on vjeruje u ono što govori ruska propaganda. I ne zamjeram mu što duboko u duši navija za svoju braću Ruse, a ne za nepoznate Ukrajince. To razumijem. Novak je divan, ali je težak. Duboko u sebi kad večera sa svojom obitelji, moli se za Rusiju. Ruska propaganda je otišla toliko daleko, ako si iz Srbije, to ti se uvuklo u glave, da je teško otići odmah", zaključio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 18:10