StoryEditor
Tenisstrateški potez

Tenis pod Marjanom dobiva novi zamah: Cilj je dovesti u Split što više Futuresa, turnira koji mladima služe kao prva stepenica

20. studenog 2020. - 18:35
Tom Dubravec/Cropix

Bijeli sport u Splitu uskoro će se podići na višu razinu. Dogovorena je suradnja između Hrvatskog teniskog saveza, Grada Splita i Teniskog kluba Split 1950 koja će u grad pod Marjanom dovesti veći broj profesionalnih turnira. Dio je ovo inicijative HTS-a kojom se potiče razvoj lokalnog profesionalnog tenisa, a Split se tako pridružio Zagrebu, Čakovcu i Šibeniku kao partnerima akcije.

- Cilj suradnje dovesti je u Split što više Futuresa, turnira koji mladima služe kao prva stepenica prema profesionalnom tenisu. Split je ovog ljeta bio domaćin Challengera, prvog profesionalnog teniskog natjecanja u gradu nakon 22 godine. To domaćinstvo odrađeno je izvrsno i to nam je smjer u kojem želimo ići i u budućnosti. Grad koji je hrvatskom tenisu dao toliko velikana zaslužuje profesi onalne turnire koji će omogućiti mlađim generacijama napredak i nove uspjehe i zato nas ova suradnja posebno veseli - izjavila je predsjednica Hrvatskoga teniskog saveza Nikolina Babić koju je sa suradnicima u Splitu primio voditelj Odsjeka za sport Grada Splita Igor Maretić, predsjednik splitskog Saveza športova Andrija Polić i glavni tajnik Vlatko Škiljo.

HTS će tako sad aplicirati prema ITF-u za domaćinstva turnira kojima će nositelj biti TK Split 1950 dok će Grad Split osigurati novčanu nagradu za pobjednike. Suradnjom je zadovoljan i predsjednik splitskog Saveza športova Andrija Polić koji je najavio i proširenje splitske teniske infrastrukture.

- Pozdravljamo suradnju, ovo je izvrstan potez za splitski ali i hrvatski tenis. Dovođenje većeg broja Futuresa je važno za razvoj splitskih teniskih nada. Trebamo vidjeti u gradskom budžetu koje su nam točno mogućnosti ali dugujemo našem Goranu Ivaniševiću, kao i drugim uspješnim splitskim tenisačima, da mladim Splićanima omogućimo sve što je u našoj moći - komentirao je suradnju s HTS-om Polić te istaknuo:

- Trenutno se traži parcela na kojoj će se graditi nova teniska dvorana koja će splitskim tenisačima omogućiti treniranje u svim uvjetima.

Nakon što Grad osigura lokaciju, dvorana će se graditi sredstvima EU fondova. Bit će ovo sjajan poticaj mladoj generaciji splitskih tenisača, koju predvode Duje Ajduković, Mili Poljičak, Dino Prižmić i Luka Mikrut, da krenu stopama sugrađana Željka Franulovića, Nikole Pilića, Marija Ančića i Gorana Ivaniševića.

Sastanku vodstva HTS-a i predstavnika prisustvovao je i Goran Ivanišević koji je svjestan što ova suradnja znači za tenis u njegovom rodnom gradu.

- Suradnja je početak nove splitske teniske priče. Omogućit će generacijama koje tek dolaze da napreduju i skupljaju važne bodove na domaćem terenu, a vrlo dobro znam što to znači za mladog tenisača. Siguran sam da ćemo se uskoro svi skupa veseliti novim uspjesima splitskog tenisa - zaključio je Goran.

Dovođenje profesionalnih turnira u sve dijelove Hrvatske te širenje teniske infrastrukture važan je dio strategije razvoja HTS-a. Dio strategije je i izgradnja Nacionalnog teniskog centra u Zagrebu, središnje mjesto na kojem će se razvijati hrvatski tenis.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. lipanj 2021 05:12