StoryEditor
Tenisruski teniski Izbornik ima velike poslovne planove u dalmaciji

Tarpišev: U Makarskoj otvaram akademiju

Piše PSD.
14. ožujka 2008. - 13:57
Tarpišev se u Makarskoj odmara godinama, a još je lani ekskluzivno Slobodnoj Dalmaciji najavio kako ima i poslovne ambicije

Najmoćnija teniska nacija uskoro bi se mogla pripremati u Makarskoj! Rusija, naime, zadnjih godina dominira u Davis Cupu i Fed Cupu, gotovo su pretplaćeni na finala i osvajanja naslova. A izbornik obiju reprezentacija Šamil Tarpišev poslao je službenu ponudu u Makarsku s namjerom da u tom preljepom gradu otvori tenisku akademiju!

Priča je odmah pala na plodno tlo kod teniskih zaljubljenika koji organiziraju i ženski teniski challenger koji bi uskoro trebao postati WTA turnir.
- Tarpišev se u našem gradu odmara već godinama. Poslao nam je spomenutu ponudu i rekao da smo mu mi prva opcija - otkrio nam je Mijo Ivandić, direktor sporta, rekreacije i animacije u Hotelima Makarska čiji je predsjednik Uprave Joško Lelas također veliki teniski zaljubljenik i zajedno s gradonačelnikom Markom Bebekom želi da tenis bude makarski brand.

U hladovini borovine Tarpišev čita Slobodnu                                     Ivo Ravlić / CROPIX    

Tarpišev je još prošlog ljeta ekskluzivno Slobodnoj Dalmaciji otkrio kako ga za Makarsku veže puno osobnih, ali i poslovnih ambicija. Sada je to i konkretizirao. Riječ je o iznimno moćnoj osobi u Rusiji, čovjeku koji je bio savjetnik i predsjedniku Vladimiru Putinu. Oko sebe Tarpišev je okupio i velika teniska imena poput Jevgenija Kafeljnikova i Aleksandra Volkova čija bi se teniska znanja trebala implementirati baš u Makarskoj. Ruski plan otkrile su i neke druge, pa i hrvatske, destinacije.
No, ljubav prema Makarskoj, u kojoj je uvijek imao svu potrebnu diskreciju, ključna je prednost ovog dalmatinskog bisera. I čini se kako je samo pitanje vremena da veliki ruski i svjetski tenisači osvanu u Makarskoj.

Stižu i zvijezde

Tarpišev je već nekoliko puta bio na korak do dolaska s najboljim ruskim tenisačima i tenisačicama u Makarsku. Svjetlana Kuznjecova, Jelena Dementijeva, a možda i Marija Šarapova te Nikolaj Davidenko i ostali sada su sasvim blizu. Ne treba ni pričati koliko bi značajan korak naprijed za Makarsku i čitavo područje bilo otvaranje akademije jednog od najpoznatijih teniskih stručnjaka na svijetu baš u njihovome gradu.

Pozor galebovi - stiže Jelena Dementijeva
Uz teniski turnir koji je u nespornome uzletu grad pod biokovom živio bi s udaračima teniskih loptica gotovo cijelu godinu. Dođe li na koncu do definitivne suradnje Tarpiševa i Makarana i teniski centar Hotela Makarska doživjet će promjene. Sada se tamo, naime nalaze samo zemljani tereni, a u slučaju ruske “okupacije” barem jedan teren dobit će tvrdu podlogu. Time će se teniski putnici namjernici moći pripremati gotovo tijekom čitave godine.

Filozof

•• Šamil Tarpišev jedinstveni je izbornik u svijetu sporta, osvajač najprestižnijih teniskih ekipnih trofeja s muškom i ženskom reprezentacijom Rusije sveučilišni je profesor, doktor filozofije, član Međunarodnog olimpijskog odbora te predsjednik Ruskog teniskog saveza.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. svibanj 2021 01:42