StoryEditorOCM
Tenispodigla se prašina

Srpski mediji oštro reagirali na tekst australskog novinara o Đokoviću: ‘On je zlikovac koji ostaje bez heroja‘

Piše SPORT SD
30. siječnja 2023. - 13:00

Novak Đoković došao je do svog 22. Grand Slam naslova nakon što je deseti put u karijeri osvojio Australian Open.

Sportska Srbija ga slavi kao najvećeg ikad, stoga nije čudno što je Mondo.rs oštro reagirao na tekst objavljen na australskom portalu The Age, u kojem je novinar Andrew Webster argumentirao zašto Đoković ipak nije najveći u povijesti, odnosno zašto većina ljudi GOAT-om smatra Rafaela Nadala ili Rogera Federera.

U tekstu naslova "NOVAK NIJE I NEĆE BITI NAJVEĆI IKADA! Skandalozan tekst iz Australije - Đoković je ZLIKOVAC koji ostaje bez heroja!", Mondo.rs prenosi Websterove riječi.

"Novak Đoković jedan je od malobrojnih sportaša koji ima legitimno pravo biti najveći svih vremena, ali mu se može zamjeriti toliko stvari da se ne možemo natjerati nazvati ga GOAT-om. Čak ni njegova posljednja pobjeda protiv Stefanosa Tsitsipasa nije mogla potvrditi da je Đoković zaista najveći ikada. Bila je to njegova deseta pobjeda na Australian Openu, čime je izjednačio Nadalov rekord od 22 Grand Slama, dakle ima elemenata da se priča o najvećem...", piše Webster i podsjeća na Tsitsipasovo obraćanje poslije poraza.

"Jesmo li i dalje toliko zaljubljeni u Federera i Nadala da ne možemo priznati da ih je Novak prestigao? Jesmo li toliko ljuti zbog Đokovićeve samozaljubljenosti da ne možemo prihvatiti da je toliko dobar? Ja nisam toliko ogorčen zbog Novakovih ludosti kao drugi, ali većinu dana sam potpuno ravnodušan. Vidim samo tenisača koji je nesposoban priznati greške, koji se samo žali i kuka kako ga mediji predstavljaju na pogrešan način. Drama je potpuno prekrila Đokovićevu osobnost i ponekad se moraš zapitati stane li ikada stane pred zrcalo i upita samog sebe: Možda je nešto i do mene?"

Webster u analizi njegove igre naglašava da "nema naročito izraženu vrlinu u igri", osim dvoručnog reterna backhandom, te dodaje da je u Australiji izgledao kao zid protiv kojeg drugi pokušavaju progurati lopticu. No, to mu se ne sviđa...

"Nikada neće biti uživanje gledati Novaka kao što je to slučaj s Federerom, koji je tenisu pristupao kao da je to nešto što se može okačiti u galeriji. Nikada mu se neće diviti kao Nadalu koji je hrabro igrao pored ozljeda i nikada nije dizao frku zbog toga, za razliku od Đokovića koji na taj način "igra igrice" s protivnikom", piše Webster i zaključuje za kraj:

"To ipak ne znači da ne bi trebali ne poštovati njegove rekorde. Ako bude igrao još dvije-tri godine, i daleko nadmaši Nadala, time se GOAT debata završava. Heroj je dobar koliko i njegovi protivnici negativci, ali Đoković je zlikovac koji ostaje bez heroja. Ako to nije ostarjeli Nadal, tko će ga onda zaustaviti?"

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. listopad 2023 09:54