StoryEditor

Senzacija u Torontu: Marin Čilić pobijedio Roddicka (VIDEO)

Piše PSD.
24. srpnja 2008. - 23:08

afp

Četvrtfinale! I to na fantastičan način - hrvatski tenisač Marin Čilić senzacija je velikog turnira u Torontu, mjesta na kojem su se na  natjecanju iz ATP-Masters-Series okupile sve zvijezde bijeloga sporta.

Na putu u završni oktet Marin je izbacio nekadašnjega prvoga igrača svijeta, stalnoga člana kluba Top 10, Amerikanca Andyja Roddicka sa 6:4, 4:6, 6:4, koji je u kanadskom gradu bio postavljen za šestoga nositelja. Prije toga, Čilić je pobijedio 12. nositelja, Španjolca Tommyja Robreda s uvjerljivih 6:3, 6:4.

U četvrtfinalu Čilić će igrati protiv još jednog “vrućega” igrača na Touru, Francuza Gillesa Simona koji je prošloga tjedna osvojio Indianapolis, a u Torontu je već doživio trenutak slave pobjedom nad prvim igračem svijeta Švicarcem Rogerom Federerom.

Do najveće pobjede karijere Čilić je stigao nakon dva sata igre. Iako je mogao završiti meč u dva seta, u trećem setu pokazao je svu mirnoću i zrelost, jednostavno bio bolji od Roddicka. Za prvi set Marinu su trebala dva breaka (kod 1:1 i 3:3), a iskoristio je tek četvrtu set-loptu, pritom imavši dvije dvostruke servis pogreške u tom gemu.

U drugom setu Čilić nije kapitalizirao rani break, kod 4:2 je popustio i pustio Amerikanca da odjuri sa 6.4 u treći set. U završni obračun Marin je ušao oduzimanjem servisa protivniku, poslije je čvrsto držao svoj početni udarac za veliki trijumf. A završni gem bio je prava rapsodija njegove siline, bez izgubljenog poena.

Protiv Roddicka Međugorac je servirao 7 aseva, Amerikanac 13. Marin je iskoristio četiri lopte za break od devet, Roddick tri od pet.
Dan prije Čilić je protiv 14. tenisača svijeta Robreda odigrao jedan od najboljih mečeva u karijeri, a posebno je bio raspoložen kod reterna, uzevši gotovo pola poena na Španjolčev servis, iako je ovaj imao čak 80 posto ubačaja prvoga servisa.  

(dč, H)

#MARINčILIć

Izdvojeno