StoryEditorOCM
Tenisnezaustavljivi

Roland Garros: Treću godinu u nizu Zverev u polufinalu, prošao i Ruud

Piše Hina
7. lipnja 2023. - 23:31

Njemački tenisač Alexander Zverev i ove će godine igrati u polufinalu Roland Garrosa, u četvrtfinalnom susretu 22. nositelj je sa 6-4, 3-6, 6-3, 6-4 pobijedio Argentinca Tomasa Etcheverryja.

Polufinale na pariškoj zemlji Zverev je igrao 2021. i 2022. godine, ali još nikada nije bio u finalu Roland Garrosa. Na tom putu mu još samo stoji pobjednik meča Norvežanina Caspera Ruuda i Danca Holgera Runea koji će svoj četvrtfinalni susret odigrati kasnije tijekom srijede.

Jedino Grand Slam finale Zverev je odigrao na US Openu 2020. godine kada je poražen od Dominica Thiema, premda je Nijemac imao 2-0 u setovima.

Argentinac Etcheverry nije bio lagani zalogaj za Zvereva. U četvrtom setu se činilo kako bi meč mogao otići u krajnjih pet setova jer je Argentinac izgledao bolje i svježije. No, kod 3-3 u četvrtom setu Zverev je napravio ključni break i prednost do kraja više nije ispustio. Argentinac je kod 3-4 u tom setu propustio dvije break lopte.

Dan ranije su međusobni polufinalni meč osigurali prvi i treći nositelj, Španjolac Carlos Alcaraz i Srbin Novak Đoković.

A posljednji polufinalist ovogodišnjeg Roland Garrosa je 24-godišnji norveški tenisač Casper Ruud koji je u četvrtfinalu svladao Danca Holgera Runea 6-1, 6-2, 3-6, 6-3.

Time se četvrti nositelj Ruud još jedan korak približio reprizi rezultata iz prošle godine kada je na pariškom Grand Slam turniru igrao finale i bio poražen od Rafaela Nadala. Do finala ga još čeka susret protiv Nijemca Alexandera Zvereva koji je u četvrtfinalu pobijedio Argentinca Tomasa Etcheverryja sa 6-4, 3-6, 6-3, 6-4.

Od samog početka meča Rune je bio posve inferioran protiv Ruuda, a moguće da je na mladog, 20-godišnjeg Danca, traga ostavio i meč u osmini finala. I tada je izgledao iscrpljeno, ali je ipak u teških pet setova svladao Francisca Cerundola.

Ovaj put nije imao nikakve šanse u uvodna dva seta u kojima je osvojio samo tri gema. No, potom se igra potpuno izjednačila, a Rune je došao do zraka u trećem setu kojeg je osvojio sa 6-3 i time produžio meč.

U četvrtom setu Ruud je od 1-1 pobjegao suparniku na 4-1 i do kraja više nije ispustio break prednosti. Bio je ovo šesti međusobni meč Ruuda i Runea te već peta pobjeda norveškog tenisača.

Dan ranije su međusobni polufinalni meč osigurali prvi i treći nositelj, Španjolac Carlos Alcaraz i Srbin Novak Đoković. Tenisači će polufinala igrati u petak.

Roland Garros, četvrtfinale tenisača:

Casper Ruud (Nor/4) - Holger Rune (Dan/6) 6-1, 6-2, 3-6, 6-3

Alexander Zverev (Njem/22) - Tomas Etcheverry (Arg) 6-4, 3-6, 6-3, 6-4

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 12:50