StoryEditor
Tenisdavis cup

Protiv Amerikanaca na Poljudu! Čilić je za, evo što kažu Savez i Hajduk

10. travnja 2018. - 12:27

Hrvatska i Sjedinjene Američke Države u polufinalu Davis Cupa na Poljudu! Kako lijepo zvuči ta rečenica, makar još nije ni u povojima, daleko je, ali opet, jednako daleko ili blizu kao i bilo koja druga opcija.

Ideja se zakotrljala u glavi jednog od teniskih radnika u Savezu, a rado ju je prihvatio i naš najbolji tenisač Marin Čilić.

– Poljud? Zašto ne – kazao je Čilić i dao ideji legitimitet.

Formalni je rok za prijavu grada-domaćina do konca travnja, ali s obzirom na burno stanje u HTS-u, lako je moguće da se odluka prolongira. Prvo se igrači među sobom trebaju dogovoriti žele li igrati u dvorani, ili na otvorenome. Nije sporno da žele SAD ugostiti na zemlji, ali pitanje je gdje staviti tu zemlju?

– Pričali smo o tome u Varaždinu, ostavljen je rok igračima da im se glave još malo ohlade i ta odvagnu gdje žele da se igra polufinale – kazao nam je sadašnji direktor HTS-a Miroslav Zečić.

Dalmacija u njihovom oku

Što će biti temelj za odluku o domaćinstvu?

– Naš je glavni cilj da se pogoduje rezultatu, odnosno da se igrači i izbornik Željko Krajan prvo dogovore u kojim uvjetima imaju najviše izgleda da se plasiraju u finale. Rezultatski su uvjeti najbitniji, a potom u okviru toga će se razgovarati o konkretnim lokacijama – kazao je Zečić.

Koliko će rad po tom pitanju usporiti priča oko borbe za mjesto predsjednika HTS-a?

– Što se nas tiče niti malo, mi i dalje operativno vodimo Savez i radit ćemo kao da se ništa ne događa – kazao je Zečić.

Kako neslužbeno doznajemo nekako su pogledi oko domaćinstva tog dvoboja okrenuti prema Dalmaciji, no još uvijek je jako puno toga u zraku. Prvo – igrati na otvorenome ili u dvorani.

Ukoliko se radi o dvoranu, po kapacitetu odgovaraju dvorane u Splitu, Zagrebu i Zadru, sve ostalo je daleko ispod potrebnog broja gledatelja koji je tu negdje oko osam tisuća, zažmirit će Svjetska teniska federacija na tisuću – dvije za dobru priču.

U svijet poslati lijepu sliku

Jedna takva dobra priča svakako bi bila Pulska Arena koja bi mogla imati negdje oko sedam tisuća sjedećih mjesta, bila bi to, ruku na srce, odlična slika koju bi prenijeli svjetski mediji, vrlo dobra reklama za Hrvatsku i tenis. 

No, ni slika s Poljuda, teniskog terena u hramu nogometa, ne bi bila ništa manje impresivna. Teško bi se moglo ići na kompletni stadion, uglavnom se to radi na način da se teren stavi ispred jedne od tribina, a uokolo dignu montažne tribine, VIP mjesta... Svjedočili smo takvim i teniskim, ali i plivačkim manifestacijama. 

Što kažu u Hajduku?

– Prvo treba vidjeti kakve su tehničke mogućnosti organizacije takvog događaja na Poljudu – komentirao je u ime Hajduka predsjednik Uprave Ivan Kos.

Slično nam je rekao i Mario Negotić koji je na čelu resora društvenih djelatnosti Grada Splita, pod kojim spada i sport.

– Ne možemo reći ništa dok ne dobijemo neku konkretnu ponudu, neki poziv iz Hrvatskog teniskog saveza. Split je anravno uvijek zainteresiran, ako se radi o događaju koji je opravdan i psremni smo uvijek razgovarati – kazao je Negotić.

E sad. Tko će zvati u Split i ostale gradove? Luković? Mirić? Ili netko treći, neki novi predsjednik ili predsjednica? Otkrit će nam dani koji su pred nama. Pitanja unutar HTS-a nikad više. Sportski je trenutak lijep, ovo iza kulisa zasad i ne baš.

item - id = 540524
related id = 0 -> 1155684
related id = 1 -> 1149007
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. siječanj 2022 01:24