StoryEditor
Tenisigralo bi se u rujnu

Odgođeni turnir u Roland Garrosu možda bez gledatelja: Donijelo bi nam neki novčani prihod, od televizijskih prava i sponzora

Piše Hina
10. svibnja 2020. - 19:17

Odgođeni turnir u Roland Garrosu, koji bi se trebao početi krajem rujna umjesto krajem svibnja, mogao bi biti održan bez gledatelja na tribinama, najavio je u nedjelju predsjednik Francuskog teniskog saveza (FFT) Bernard Giudicelli.

U originalnom teniskom kalendaru za ovu godinu, najbolji svjetski tenisači i tenisačice trebali su se za trofeje na crvenoj pariškoj zemlji boriti od 24. svibnja do 7. lipnja. Međutim, FFT je već u ožujku, nedugo nakon što je teniska sezona prekinuta zbog širenja koronavirusa, odlučio pomaknuti turnir na jesenski termin od 20. rujna do 4. listopada, bez koordinacije s ostalim teniskim organizacijama.

U međuvremenu se pojavila i informacija da bi početak turnira mogao biti pomaknut za tjedan dana na 27. rujna, a sada se kao opcija navodi i održavanje turnira bez gledatelja. Iako su bili u sličnoj situaciji, organizatori Wimbledona odlučili su otkazati ovogodišnje izdanje najpoznatijeg teniskog turnira na svijetu.

Međutim, u FFT-u smatraju kako ni opciju igranja bez gledatelja na tribinama Roland Garrosa ne treba odbaciti.

- Organizacija turnira bez gledatelja bi nam donijela neki novčani prihod, od televizijskih prava i sponzora. To nije zanemarivo. Ne odbacujemo takvu mogućnost - izjavio je Giudicelli za francuske nedjeljne novine Le Journal du Dimanche, a prokomentirao je i moguću novu promjenu termina.

- Bio to 20. ili 27. rujna, ne mijenja puno na stvari.

FFT je već počeo vraćati novac gledateljima koji su kupili ulaznice za originalne datume, a postupak prodaje ulaznica za novi termin će početi kad bude jasno hoće li biti dopušten dolazak gledatelja na tribine Roland Garrosa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. kolovoz 2021 08:59