TenisCarla Express

Nije imala baš nikakvih izgleda: težak poraz Ane Konjuh u Roland Garrosu

Piše Hina
28. svibanj 2018. - 14:15

Španjolska tenisačica Carla Suarez Navarro s uvjerljivih je 6-0, 6-1, za samo 42 minute, nadigrala hrvatsku Fed Cup reprezentativku Anu Konjuh u 1. kolu ovogodišnjeg Roland Garrosa i tako pokvarila povratnički nastup 20-godišnje Dubrovčanke nakon gotovo šestomjesečnog izbivanja s WTA turnira. 

Naša tenisačica nije imala baš nikakvih izgleda u srazu sa 29-godišnjom Španjolkom, koja u Parizu nastupa kao 23. igračica svijeta, a dvaput je bila i četvrtfinalistica Roland Garrosa.

Suarez Navarro je trebala 20 minuta za osvajanje prvog seta u kojem je Konjuh ostala bez gema. Na početku drugog seta naša je tenisačica zadržala servis, ali to je, pokazalo se, bio samo utješni gem.

Novim nizom od šest osvojenih gemova Španjolka je za 42 minute privela meč kraju i deveti put u karijeri prošla prvu parišku prepreku. Konjuh je prvi put poražena u prvom kolu. U prethodna tri nastupa na Roland Garrosu prošla je po jedno kolo i gubila u drugom.

Konjuh je u ovom meču imala samo šest izravnih poena i 18 neforsiranih pogrešaka, za razliku od njezine suparnice koja je ostvarila 15 'winnera', a samo sedam puta pogriješila. Ukupan broj osvojenih poena, Konjuh 22 - Suarez Navarro 52, najbolje oslikava nadmoć Španjolke.

Bio je to prvi nastup Ane Konjuh nakon što je u prvom tjednu nove sezone prošla jedno kolo na turniru u Brisbaneu. Nakon toga je naša tenisačica bila podvrgnuta operaciji lakta.

Od hrvatskih predstavnika na Roland Garrosu u ponedjeljak će u akciji biti još i Borna Ćorić, a njegov suparnik u 1. kolu je Nijemac Philipp Kohlschreiber.

#ANA KONJUH#ROLAND GARROS