StoryEditor
Tenisnije joj dosadno

Najbolja hrvatska igračica trenutke bez tenisa koristi da bi isprobala nove recepte: Uživam u ovome, ali nisam znala da kuhanje odnosi toliko vremena

6. travnja 2020. - 08:31
Petra Martić koristi slobodno vrijeme da isproba nova receptePrivatni album

Najbolju hrvatsku tenisačicu Petru Martić pandemija koronavirusa uhvatila je u Miamiju. Tenisačica rodom iz Duća posljednjih godina igra odlično te je trenutno 15. igračica svijeta.

No, kao i ostatak teniskog svijeta i Petra je sada zaustavljena barem do 13. srpnja do kada je, zasad, prolongiran nastavak teniske sezone. 

- Ja sam ovih dana u Miamiju, imam ovdje nekakvo društvo, imam gdje biti tako da sam odlučila ostati tu dok se stanje ne smiri, promijeni, poboljša, kako god to želiš nazvati – javila nam se Petra.

Treniraš?

- Ne treniram intenzivno, ali svakodnevno odvojim vrijeme za tjelovježbu, bilo da radim intervale na biciklu, traci, vježbe na TRX-u...

Imaš onda puno više slobodnog vremena nego što je to kod vas tenisača uobičajno, kako provodiš to vrijeme?

- Počela sam malo kuhati i isprobavati razne recepte, nešto za što nemam vremena kad sam u punom pogonu tako da uživam u tome, a moram priznati da kuhanje traži više vremena nego sam očekivala ili zamišljala, ali kao što rekoh - sad imam vremena za to i uživam. 

Koronavirus je zaustavio mnoge aspekte života, sport je jedan od njih. Kako će ova pauza utjecati na tebe?

- Ova cjelokupna situacija je u najmanju ruku čudna, u samim počecima nisam mogla niti zamisliti da će doći do ovoga, ali ako zdravstvene organizacije smatraju da je ovo najbolji način da se izborimo protiv virusa, na nama je da slušamo i držimo se protokola i uputstava.  Svima je trenutno teško,mnogi su ljudi ostali bez posla, bez primanja, ali najbrže ćemo se vratiti normali ako se svi zajedno založimo i budemo disciplinirani s ponašanjem i mjerama opreza. Ovo neće utjecati na mene, nema razloga da utječe, žao mi je, naravno, da ne mogu igrati, ali svijet se trenutno bori s puno većim problemima. 

Ukoliko se tenis uopće bude igrao ove godine, za sada je kalendar takav da bi u rujnu imali čak dva Grand Slam turnira, prvo US Open na tvrdoj podlozi, a potom Roland Garros u tom rezervnom terminu na zemlji.

- Roland Garros i US Open u istom mjesecu... Naravno da nije idealno, ali što je ove godine idealno? Meni je osobno drago što će se uopće održati ove godine jer će vjerojatno dosta toga biti otkazano za sljedeću godinu, tako da sve u svemu - drago mi je što ću ove godine imati opet priliku zaigrati u Parizu. Na kraju krajeva to je moj najdraži turnir. Namjeravam igrati još sigurno nekoliko godina, a to namjeravam zato što smatram da mogu igrati na jako visokoj razini, tako da se veselim povratku u normalu i novim izazovima na terenu.

Novi ti je trener Nizozemac Martijn Bok, kako je došlo do te suradnje?

- Do suradnje s Martijnom je došlo preko Sandre Zaniewske, moje bivše trenerice. Ona ga je osobno poznavala kao i njegov rad, tako da mi je predložila da ga isprobam i kliknuli smo. Suradnju smo započeli u Zhuhaiu prošle godine. Sviđa mi se raditi s njim, ima super energiju,osjećam da razumije moj tenis i smatram da smo dobar tim.

Ove godine si najavila kako ne planiraš igrati na Olimpijskim igrama. One su sada odgođene za iduću godinu, mijenja li to nešto u tvojoj odluci?

- Što se tiče Igara, sve ostaje isto. Kao što sam već bila rekla, odlučila sam preskočiti Olimpijske igre zbog pretrpanog rasporeda, tako da se ta odluka nažalost neće promijeniti, bez obzira kada se Olimpijske igre održe – zaključila je Petra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. lipanj 2021 09:05