StoryEditor

Mario Ančić neće nastupiti u Pekingu, Ljubo pod velikim upitnikom!

Piše PSD.
31. srpnja 2008. - 19:06

Prava drama! Sportska nesreća. Jučerašnji je dan donio dvije iznimno loše vijesti za hrvatski tenis i posebno za dvojicu tenisača. Mario Ančić definitivno je otkazao svoj nastup na Olimpijskim igrama u Pekingu, dok će vrlo vjerojatno isto morati napraviti i Ivan Ljubičić.

- Nemam mononukleozu, ali ipak sam bio prisiljen otkazati Peking. Jedna je to od najtežih odluka u mome životu - javio nam se iznimno tužnim glasom iz Amerike Mario Ančić te dodao:

- Javio sam se i Ivanu Ljubičiću. Rekao mi je da on ima problema s puknutim mišićem zadnje lože.

Istina. Loše su se vijesti izmjenjivale kao na filmskoj vrpci. Još ujutro Ivan Ljubičić obradovao nas je.

- Bol u leđima je prošlost, definitivno idem u Peking. Imao sam samo manju nesreću s mišićem u zadnjoj loži lijeve noge, ali to će brzo proći - govorio nam je Ljubičić ujutro.

Nekoliko sati kasnije javio se s novim vijestima.

- Mijenjajte onu jutrošnju priču. Mišić je, pokazalo se na pregledu, puknuo 15 milimetara i morat ću pauzirati oko tri tjedna - izvjestio nas je Ljubo.

Dvije tužne priče hrvatskih tenisača i Olimpijaca sasvim su se isprepletale. Vratit ćemo se sada onoj Ančićevoj.

- Još u srijedu uvečer pokušao sam, čekajući nalaze, trenirati. S trenerom Fredrikom Rosengrenom udarao sam lopticu, no već nakon pola sata nisam mogao dalje. Morali smo prekinuti trening i već tada sam znao da od Olimpijskih igara neće biti ništa - pričao je splitski tenisač.

Kada smo čuli prvu rečenicu iz njegovih usta kako nema mononukleozu prožela nas je sreća. Ipak, brzo je nestala.

- I dalje se svejedno osijećam jako loše. Liječnici još ne znaju o čemu se zapravo radi. Rekao sam im da sada odlazim u Hrvatsku i da ću tamo napraviti ostale preglede. Nadam se da ću se uspjeti vratiti do US Opena, no neću sigurno forsirati.

Njegovo je razočarenje ogromno.

- Teška je bila odluka o otkazu. Dugo sam vagao, ali nisam više u situaciji da mogu riskirati sa svojim zdravljem. Osijećam se jako čudno. Olimpijske igre morat ću pratiti na televiziji - rekao je Ančić.

S obzirom da se dugo loše osijećate, a liječnici ne znaju o čemu se radi, strahujete li da se radi o nećem ozbiljnom?

- Pao mi je kamen sa srca kada sam čuo da nije mononukleoza. Vjerujem da ne može biti nešto gore od toga - zaključio je Splićanin.

Ljubičić je, pak, sretan zbog činjenice da ga leđa više ne bole, trenirao u Milanelu.

- Radio sam brze sprinteve i tada sam osjetio bol u zadnjoj loži lijeve noge. Kako stvari sada stoje izgledi da nastupim na Olimpijskim igrama nisu veliki - rekao nam je Ljubičić.

Ostala je ipak mala nada u čudotvorca koji djeluje u talijanskome liječilištu Montecatini.

- Pier Francesco Parra poznat je po tome što je izumio svoj laser koji pomaže kod ovakvih ozlijeda kakvu sada imam. On je doista čudotvorac i pokušat ću s njime. Ako to ne upali, ništa drugo neće - zaključio je Ivan Ljubičić te dodao:

- Konačnu odluku ću donijeti u ponedjeljak uvečer. Ako do tada ne budem bolje neću igrati na Olimpijskim igrama.

Pier Francesco Parra jedan je od najpoznatijih liječnika u svojoj domeni. Sjedio je, primjerice, tijekom Roland Garrosa u svečanoj loži s Anom Ivanović. Ljubina olimpijska sudbina sada je u njegovim rukama.

                                                                       pero smolčić 

 

#MARIOANčIć

Izdvojeno