StoryEditor
TenisOPET MONONUKLEoZA? Našem tenisaču upitan nastup na olimpijskim igrama

Mario Ančić: Bojim se da nije opet mononukleoza!

Piše PSD.
29. srpnja 2008. - 21:21

- Nije najbolje – bilo je prvo što nam je splitski tenisač rekao kada smo ga nazvali nakon što je otkazao svoj nastup na ATP turniru Masters serije u američkome Cincinnatiju.

Već je ta rečenica dala naslutiti da je situacija s njegovim zdravljem ipak ozbiljnija nego se u prvi mah mislilo. Naime, prvo je bilo govora kako je Ančić turnir u Cincinnatiju otkazao zbog obične viroze, no sada to nije sasvim sigurno.

- Ništa se još definitivno ne zna. Imao sam mučnine i temperaturu još dok sam trenirao prije odlaska u Kanadu iz Splita. Nadamo sam se kako će tamo biti bolje kako vrijeme bude prolazilo, ali nije bilo tako. Izgubio sam meč u prvome kolu od Dančevića, no nije to bila prava slika moga tenisa. Jednostavno nisam mogao igrati. Osijećao sam slabost, malaksalost – prenio nam je Splićanin iz Amerike.

Nadao se kako će se situacija poboljšati kada iz Kanade stigne u Cincinnati, ali opet su ostali svi simptomi. No ovog puta nije bilo igre, nije ni izašao na teren u prvome kolu protiv argentinskog tenisača Acasusa.

- Već dva tjedna ne treniram, samo sam u nekoliko navrata laganije uzeo reket u ruke, no nije to ono pravo. Ne može se ni mjeriti s pravim treningom. Dan prije svog meča s Acasusom sjeo sam s liječnikom u Americi i razgovarali smo o mome nastupu u prvome kolu. Pitao me što mi je važnije, Cincinnati ili Olimpijske igre? Kada sam mu rekao da su mi Olimpijske igre zapravo najvažniji cilj u ovoj sezoni rekao mi je da ni u kojem slučaju ne smijem igrati u Cincinnatiju – otkrio nam je Ančić.

Naravno, odmah su napravljene i sve potrebne pretrage.

- S obzirom na sve simptome koji se pokazuju liječnici opet sumnjaju na neki oblik mononukleoze. Ipak, rijetko se događa da se ona vrati te se i dalje nadam kako je ipak riječ o nekom težem obliku obične viroze. No, zbog tih liječničkih sumnji na mononukleozu nalaze ću čekati dva do tri dana i tada ćemo svi zajedno biti pametniji. No, jasno je da situacija nije najsjajnija – priznao je Ančić.

Ipak, nada se kako će do Pekinga sve biti u redu.

- Imam još dva tjedna do Olimpijskih igara, ali sada do nalaza moram strogo mirovati. Iz hotelske sobe izlazim samo ako trebam ići kod liječnika. Da sam nastupio u Cincinnatiju sigurno bih morao propustiti Peking. Ovako, nade još ima. Ali istina je da se jako loše osijećam, simptomi su doista slični kao i kada sam imao mononukleozu. Nadam se, ponavljam, kako se to ipak neće ponoviti – rekao je na koncu Ančić.

pero smolčić

#MARIOANčIć

Izdvojeno