Tenisnastavlja s terapijama

Konjuh zbog oporavka propušta posljednji Grand Slam sezone

Piše SN

Ne tako davno najbolja hrvatska tenisačica Ana Konjuh (bila je 20. na rang-listi u srpnju prošle godine) nastavlja s terapijama lakta desne ruke jer tri operacije od rujna prošle godine do ožujka ove nisu dale željeni rezultat. Odnosno, nisu je u potpunosti oslobodile boli, koja bi se - zanimljivo - javljala u svakom meču nakon tri-četiri odigrana gema, pišu Sportske novosti.

Na treninzima bi bilo sve u redu, ali u mečevima se Ana nije osjećala dobro. Podsjećamo, Konjuh je nakon četiri mjeseca stanke igrala u Roland Garrosu, kvalifikacijama Birminghama i Wimbledonu.

Liječničke konzultacije s domaćim i stranim specijalistima (u jednom tjednu obišla je tri klinike: Zürich, Torino i Bolognu) opet nisu otkrile konkretan razlog zašto se bol vraća, preporučen je odmor i Ana - odmara od tenisa, makar svakodnevno radi na kondicijskoj pripremi.

Posljednji nalaz magnetske rezonance je bolji nego prijašnji, tako da je u planu krajem kolovoza započeti s laganim treninzima te krajem godine pokušati odigrati jedan do dva turnira od kvalifikacija.

Drugim riječima, Konjuh neće igrati na posljednjem Grand Slam turniru sezone US Openu.

#ANA KONJUH