StoryEditor
Tenisspecifična situacija

Hrvatski tenisač govorio o nastavku sezone: Osvojiti Grand slam naslov bez publike obezvrijedio bi taj uspjeh

Piše Hina
20. svibnja 2020. - 20:50
Damir Krajač/Hanza media

Pobjednik US Opena iz 2014. godine, hrvatski tenisač Marin Čilić u razgovoru je za najveću svjetsku novinsku agenciju Reuters izjavio kako bi osvajanje naslova pobjednika nekog "grand slam" turnira bez publike na tribinama obezvrijedilo takav uspjeh.

- Ako ćemo igrati pred praznim tribinama imat ću osjećaj kao da se radi o trening susretima. Ako ćemo i igrati US Open ove godine i to bez gledatelja za pobjednika će uvijek govoriti 'Oh, znate, taj je tip osvojio naslov bez navijača'. To baš i ne bi bio najbolji scenarij. Vjerujem kako nećemo igrati turnire pred praznim tribinama jer se čitav 'Tour' bazira na sponzorima i ljudima koji dolaze gledati mečeve uživo. Sponzori ulažu novac jer ljudi dolaze gledati mečeve - izjavio je Čilić.

Teniska sezona prekinuta je sredinom ožujka te se neće nastaviti prije srpnja, no uz brojne restrikcije vezane za putovanja izgledno je kako će prekid potrajati i duže.

- Teniska sezona razlikuje se od one košarkaške ili nogometne. Oni moraju završiti ovu sezonu kako bi mogli započeti sljedeću. Što se tenisa tiče, nema razlike kada ćemo započeti s mečevima - kazao je trenutačno 37. igrač svijeta.

Prekid teniske sezone dao je priliku Čiliću provoditi više vremena s obitelji, poglavito s prvorođenim sinom Baldom koji je rođen u siječnju.

- To je pravi blagoslov za mene, propustio sam samo dva tjedna njegova života. Predivno mi je provoditi vrijeme s njim i gledati ga kako raste. Moram reći kako su to neki od najljepših trenutaka u mom životu - rekao je Čilić koji se osvrnuo i na to kako održava fizičku kondiciju.

- Imam sreće što živim u malom mjestu odakle je moja supruga i poznajem čovjeka koji upravlja s nekoliko teniskih igrališta pa mi je dao ključeve jednog pa tako da s trenerom mogu vježbati. Kako se situacija smiruje, svi ćemo imati dovoljno vremena za pripremu pred nastavak sezone - zaključio je Čilić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

20. listopad 2020 08:58