StoryEditor
Tenishr premier tenis

Hrvatski asovi stižu kod Donne Vekić u Osijek: na humanitarnom turniru će igrati Ivanišević, Čilić, Ćorić, Konjuh, Majoli, Prpić...

4. lipnja 2020. - 08:35
Vlado Kos/HANZA MEDIA

Danas u Osijeku kreće humanitarni teniski turnir Hrvatski Premier Tenis kojeg organiziraju hrvatska tenisačica Donna Vekić i njezina obitelj. Cilj turnira je pomoći borbi protiv COVID-a 19, ali i popularizirati tenis u Hrvatskoj.

– Ovo je jedinstvena prilika da su svi hrvatski igrači trenutno u Hrvatskoj, zbog čega su se svi mogli odazvati te podržati našu ideju. Što se tiče formata samog turnira, igrat će se jedan set ženskog singla, jedan set muškog singla, muški parovi, mješoviti parovi te nastup legendi – kazala je Donna.

Sudjelovat će dvadesetak hrvatskih tenisačica i tenisača od Marina Čilića, Borne Čorića, Franka Škugora, Nine Serdarušića, Donne Vekić, Ane Konjuh, pa do legendi poput Ive Majoli, Gorana Ivaniševića, Gorana Prpića...

– Naša ideja bila je zadovoljiti nekoliko ciljeva: pomoć hrvatskim tenisačima u doba COVID-19, organizirati projekt koji će zadovoljiti humanitarni aspekt akcije, prikupiti sredstva koja će biti donirana KBC Osijek, prikupiti sredstava koja će ići prema hrvatskim znanstvenicima koji se bave pronalaskom cjepiva i lijeka protiv COVID-19, popularizirati tenis i hrvatske tenisače u javnosti te daljnja promidžba i prezentacija svih blagodati Osječko – baranjske županije – izjavio je Igor Vekić, organizator turnira. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

04. prosinac 2020 15:58