StoryEditorOCM
Tenisnema kazne

Đoković pod povećalom: ‘Znao je što radi, ali nije ga briga! Iza tog poteza možda se krije i jedan genijalan trik‘

Piše Sport SD
31. svibnja 2023. - 08:21

Kada je nakon pobjede u meču 1. kola Roland Garrosa, protiv Amerikanca srpskih roditelja Aleksandra Kovačevića, na jednu od televizijskih kamera na ćirilici je ispisao “Kosovo je srce Srbije! Stop nasilju”, Novak Đoković još je jednom uzburkao vode - pišu Sportske novosti.

Zbog poteza iz Pariza Teniski savez Kosova zatražio je od Roland Garrosa kaznu za Đokovića, no kazne neće biti, što je potvrđeno još u poslijepodnevnim satima utorka.

- Nema službenog Grand Slam pravila koje kaže što igrač smije ili ne smije reći. Francuski teniski savez neće stoga objaviti nikakvo priopćenje ili pokrenuti bilo kakav postupak po ovom pitanju - poručili su organizatori.

Nije ovo prvi ni jedini slučaj da se Đokovića veže uz kontroverzne stavove, a na to je podsjetio i Oliver Brown iz britanskog Telegrapha.

"Osudite ga, možete ga i oklevetati i deportirati - Novaka Đokovića nije briga", naslov je teksta u kojem spomenuti autor zaključuje da s Đokovićem nikad niste sasvim sigurno kako on želi da ga se doživljava.

"Ponekad se čini da očajnički traži javno obožavanje, kao kad provodi svoj pobjednički ritual ljubavnog bombardiranja prema sve četiri strane. Ali u onim prkosnijim trenucima, on izaziva sramotu s određenim užitkom", navodi autor opisujući Novaka kao "pristojno rečeno, polarizirajuću osobu".

"Pomalo je neiskren u inzistiranju na tome da ‘nema namjeru ulaziti u političku raspravu‘. Točno je znao što radi upuštajući se u takvu žestoku raspravu, ali je zaključio da ga ne smetaju posljedice. Ovo savršeno odgovara osobi koja uživa u svom mentalitetu ‘ja protiv svijeta‘. Ne zaboravite kako si je one povike ‘Roger, Roger‘, zamislio kao ‘Novak, Novak‘ tijekom finala Wimbledona 2019. godine u kojem je igrao protiv Federera i u konačnici pobijedio u tie-breku petog seta. Kompleks progona potpiruje njegovu vatre. Dakle, koliko god čudno izgledalo njegovo uplitanje u srpsku politiku, to bi ipak mogao biti genijalan motivacijski trik koji će ga pripremiti za pariške bitke", zaključuje Brown.

Đoković će večeras zaigrati u 2. kolu Roland Garrosa, a za suparnika će imati Mađara Martona Fucsovicsa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 12:57