StoryEditor
Tenisdavis cup

Dobar ždrijeb u Londonu: Hrvatska u skupini s Australijom i Mađarskom, sustav ostao nepromijenjen

Piše Hina
12. ožujka 2020. - 21:35
AFP/Juan Barreto

Hrvatska teniska reprezentacija igrat će na finalnom turniru Davis Cupa u skupini D s reprezentacijama Australije i Mađarske, odlučeno je ždrijebom održanim u četvrtak u sjedištu Međunarodne teniske federacije (ITF) u Londonu.

Hrvatska je bila u prvoj skupini nositelja sa Španjolskom, Kanadom, Francuskom, SAD-om i Srbijom.

Iz druge skupine hrvatski su tenisači izvukli jednog od najtežih suparnika Australiju, 11. reprezentaciju na Davis Cup ljestici, a iz treće skupine dopala ih je Mađarska, 23. reprezentacija svijeta.

Završni turnir Davis Cupa drugu će godinu zaredom biti odigran u madridskom teniskom kompleksu Caja Magica, u predviđenom terminu od 23. do 29. studenoga.

Naslov će braniti reprezentacija Španjolske, koja je u skupini A s Rusijom i Ekvadorom.

Sustav natjecanja je ostao nepromijenjen: 18 reprezentacija podijeljeno je u šest skupina po tri iz kojih će pobjednici te dvije najbolje od šest drugoplasiranih momčadi izboriti nastup u četvrtfinalu, s kojim počinje nokaut faza natjecanja.

U slučaju osvajanja prvog mjesta i plasmana u četvrtfinale Hrvatska će igrati protiv pobjednika skupine E u kojoj su SAD, Italija i Kolumbija. Ako bi hrvatski tenisači bili jedna od dvije najbolje drugoplasirane reprezentacije, u četvrtfinalu bi igrali protiv pobjednika skupine A (Španjolska, Rusija, Ekvador) ili najbolje reprezentacije iz skupine B (Kanada, Kazahstan, Švedska).

Hrvatska je prošle godine bila u skupini sa Španjolskom i Rusijom te završila na zadnjem mjestu s dva maksimalna poraza (0-3). Španjolska predvođena Rafaelom Nadalom kasnije došla do naslova pobijedivši u finalu Kanadu.

Ždrijeb

Skupina A: Španjolska, Rusija, Ekvador

Skupina B: Kanada, Kazahstan, Švedska

Skupina C: Francuska, Velika Britanija, Češka 

Skupina D: Hrvatska, Australija, Mađarska

Skupina E: SAD, Italija, Kolumbija

Skupina F: Srbija, Njemačka, Austrija

Parovi četvrtfinala: Pobjednik A - drugoplasirani 1 ili 2, pobjednik C - pobjednik F, pobjednik D - pobjednik E, pobjednik B - drugoplasirani 1 ili 2

Izdvojeno

02. kolovoz 2020 17:37