Sport Tenis

Duga stanka

Povratak tek na ljeto: bivši najbolji tenisač svijeta operirao kuk

Duga stanka

Bivši najbolji tenisač svijeta Andy Murray (30) u ponedjeljak je u Melbourneu operirao kuk i njegov povratak na terene očekuje se tek na ljeto.

- Nisam još završio s igranjem tenisa. Vjerujem kako ću ponovo igrati tenis na najvišem nivou - kazao je Murray koji je posljednji službeni nastup u 2017. godini imao u Wimbledonu, nakon kojeg je uzeo stanku zbog problema s kukom.

Nadao se da će nastupiti na US Openu, ali je sudjelovanje na posljednjem Grand Slam turniru sezone otkazao dva dana prije početka. 

Murray je u svoj raspored kao prvi turnir u sezoni uvrstio Brisbane, gdje je dvaput bio pobjednikom (2012, 2013), ali je otkazao nastup. Proteklog tjedna je nastupio na ekshibicijskom turniru u Abu Dhabiju gdje je izgubio od Španjolca Roberta Bautiste-Aguta (2-6) i već tada je bilo jasno kako se nije posve oporavio od ozljede. Potom je odustao i od Australian Opena, te završio na operaciji.

- Razgovarao sam s liječnicima i optimističan sam. Ukoliko se vratim na 95 posto svojih mogućnost bit će to dovoljno da se borbim na najvišem nivou - dodao je Murray koji na danas objavljenoj ATP ljestvici zauzima 19. mjesto.

Škotski tenisač je kazao kako će se možda vratiti i prije početka sezone trave, ali naglasivši kako neće žuriti.

- Sasvim sigurno dobro ću razmisliti o broju turnira koje ću igrati. Pokušat ću se koncentrirati na velike turnire, a ne na poziciju na ljestvici - dodao je.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Tenis