Sport Tenis

wta stanford

Šarapova se trijumfalno vratila u Ameriku nakon dvije godine

wta stanford

Ruska tenisačica Marija Šarapova odigrala je u noći s ponedjeljka na utorak svoj prvi meč na američkom tlu nakon više od dvije godine te se pobijedivši Amerikanku Jennifer Brady sa 6-1, 4-6, 6-0 probila u 2. kolo WTA turnira u Stanfordu za koji je dobila pozivnicu.

"Osjećam se tako da bih vas sve izgrlila i zahvalila vam. Ovo mi je bio prvi meč u Sjedinjenim Državama nakon jako dugog vremena, a ovo je najbliže što mogu nazvati svojim domom. Dobrodošlica je bila nevjerojatna, a igranje tako blizu mom domu je bilo nešto posebno", izjavila je 30-godišnja Ruskinja nakon pobjede.

Šarapova se u travnju ove godine vratila igranju na WTA turnirima nakon 15-mjesečne suspenzije zbog korištenja nedopuštenog stimulativnog sredstva meldonija. Na prvom turniru u Stuttgartu stigla je do polufinala, potom je u Madridu prošla jedno kolo, da bi u Rimu predala meč 2. kola našoj Mirjani Lučić-Baroni zbog ozljede bedrenog mišića.

Ta ju je ozljeda prisilila na gotovo tromjesečno izbivanje s terena i propuštanje cijelog dijela sezone igranja na travnatoj podlozi na kojoj je 2004. u Wimbledonu, kao 17-godišnjakinja, osvojila svoj prvi od pet Grand Slam naslova.

Šarapovu u 2. kolu turnira u Stanfordu čeka 7. nositeljica, Ukrajinka Lesia Curenko.

U 2. kolo se probila i najbolja hrvatska tenisačica Ana Konjuh (WTA - 20.). Peta nositeljica turnira je vodila sa 6-3, 1-0 kad joj je Novozelanđanka Marina Eraković, koja je rođena u Splitu, predala dvoboj zbog ozljede vrata.

Konjuh će u 2. kolu igrati protiv Ruskinje Natalije Vihljanceve (WTA - 65.) koja je sa 6-4, 6-3 nadigrala američku kvalifikanticu Danielle Lao. Vihljanceva je svladala Konjuh u njihovom jedinom međusobnom dvoboju odigranom prije mjesec i pol dana na travnatoj podlozi u nizozemskom 's-Hertogenboschu.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Tenis