StoryEditor
Tenisreality show

Završnica sage oko ostanka Novaka Đokovića u Australiji: teniski as nakon saslušanja opet u pritvoru, ovoga puta na tajnoj lokaciji. Konačna odluka do kraja subote po našem vremenu

Piše PSD/SN
15. siječnja 2022. - 00:49

NOVIJE:

0.40 Zna se da Novak Đoković sada opet odlazi u pritvor, i to na tajnu lokaciju gdje će biti do okončanja ovoga postupka.

0.35 Kraj saslušanja! Ovo je bilo brzo... Na koncu, saznali smo da će novo saslušanje, na kojem će se (vjerojatno) donijeti konačna odluka u ovome procesu održati u subotu u 23.30 po našem vremenu (nedjelja, 9.30 lokalno). Sudac i stranke u postupku nisu se mogle složiti oko toga hoće li Novaku suditi jedan sudac, dakle samo O'Callaghan ili više njih. To će biti poznato u nastavku dana.

0.30 Danas ništa od konačne odluke! Sudac O'Callaghan upozorio je obje strane na tri detalja. Na taj zašto je suđenje sa Saveznog prebačeno na Federalni sud, na proceduralne stvari koje će se dogoditi u nastavku suđenja i na to da će suđenje biti održano pred većim brojem sudaca, a ne samo pred jednim, kao ovo saslušanje

0.25 Sudac David O'Callaghan upozorava stranke u postupku o čemu će danas biti riječi. Državu će predstavljati Stephen Lloyd, u ime ministra Hawkea. U ime Novaka Đokovića govorit će Paul Holdenson.

0.23 Saslušanje je krenulo, provjerava se jesu li sve strane prisutne. Sudu će se obratiti Đokovićevi odvjetnici.RANIJE:
Kako javlja CNN, Novak Đoković je u 22 sata imao zakazan razgovor s Australskom graničnom službom (Border Force), na tajnoj lokaciji dogovorenoj s obiju strana. Nakon toga su ga dva službenika trebala odvesti u pritvor, odnosno u ured njegovih odvjetnika dok mu se slučaj rješava na Federalnom sudu, gdje proces kreće u 00.15 sati koji će biti prenošen uživo na YouTube-kanalu australskog Federalnog suda

- Jako smo zabrinuti za sigurnost, prijeti nam cirkus - rekao je još ranije Đokovićev odvjetnik Nick Wood, a procesom će od 15 minuta iza ponoći ravnati sudac David O'Callaghan.

Po svim relevantnim izvorima, taj proces trebao bi biti i zadnji u ovoj desetodnevnoj sagi, nakon njega će se znati hoće li Đoković ostati u Australiji.

Poruku podrške Novaku Đokoviću još je jednom poslao srpski predsjednik Aleksandar Vučić.

- Suočeni smo s mnogo problema i s brojnim pritiscima u regiji te iz dijela svijeta. No, našem narodu nikad nisu uspjeli oduzeti ponos, srce i dostojanstvo. To govorim zbog svega što se događa u Melbourneu. Napadi i pritisci na Đokovića, na Srbina dosegnuli su prevelike razmjere da se ne bih javio. Vjerojatno ne bih rekao ni riječ da se nakon ponovnog oduzimanja vize Novaku Đokoviću nije javio australski premijer Scott Morrison. On je rekao da je zadovoljan i da pozdravlja tu odluku. Začuđen sam da organi vlasti mogu donijeti takve odluke iznad odluke suda. Zamislite kako bi to kod nas izgledalo? Puno važnije je moralno pitanje. Ako ste Đokoviću željeli zabraniti da deseti put osvoji taj turnir, zašto to niste napravili odmah? Zašto ga maltretirate i iživljavate se, ne samo nad njim i njegovom obitelji nego cijelom jednom nacijom? Je li to potrebno da dobijete izbore? Evo, pojavio se jedan predsjednik iz jedne male zemlje koji to smije reći premijeru jedne velike zemlje. Mi ćemo se boriti za Novaka Đokovića i to što ćete ga maltretirati dan, dva ili pet, neće promijeniti naš stav o Đokoviću. Možete pisati stotine najgorih tekstova o njemu, ali on će ostati najveći tenisač svih vremena i on će uvijek biti u našim srcima. A vi, koji mislite da iživljavanjem nešto postižete, nikada nećete prići ne Novaku Đokoviću, već bilo kojem običnom čovjeku i vašeg i našeg naroda. Srbija će biti uz Đokovića i znat će vam odgovoriti ponašajući se puno ljepše nego što se vi ponašate prema njemu. Živjela Srbija! Novače, mi smo uz tebe - rekao je Vučić.

item - id = 1159370
related id = 0 -> 1159372
related id = 1 -> 1159344
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. siječanj 2022 00:53