StoryEditor
Tenissporna operacija

'Lako u tim situacijama može doći do trovanja krvi': cijenjeni specijalist upozorio na katastrofalne posljedice do kojih može doći ako se Murray nastavi baviti sportom

Piše SN
26. listopada 2019. - 00:48

Dr. Hannes Rudiger upozorio je Andyja Murraya da bi odmah trebao prestati profesionalno igrati tenis, jer bi mogao narušiti svoje zdravlje, dapače, njegov povratak bi mogao imati "katastrofalne posljedice", pišu Sportske novosti.

Naime, kako naglašava taj cijenjeni specijalist iz Züricha u intervjuu za Blick, mogla bi mu se krv otrovati - kobaltom. "Nemoguće je vratiti se sportu nakon takve operacije. Iskreno, ne bih niti mogao pomisliti da će to uraditi", rekao je cijenjeni stručnjak, te pojašnjava:

"Veliki je to rizik u pitanju. Naime, u ugrađenom dijelu dvije metalne površine se trljaju jedna o drugu. I to, uz profesionalno bavljenje sportom, može završiti sa katastrofalnim posljedicama."

Tad je spomenuo ono čega se istaknuti liječnik najviše plaši: "Lako u tim situacijama može doći do trovanja krvi. A to može i napasti kosti, nervni sustav."

Na kraju je i priznao da taj sustav operacije, način na koji se operirao bivši prvi tenisač svijeta, nikome ne bi preporučio: "Imao sam neke zahtjeve ne bi li radio takve operacije, ali jednostavno sve sam to odbijao napraviti.

To smo mi u Švicarskoj radili prije 10 godina i tada je bilo katastrofalnih posljedica. Zato tu metode ne preporučujem nikome", zaključio je dr. Hannes Rudiger.

Izdvojeno

07. kolovoz 2020 05:54