StoryEditor

Zvijezde treniraju i to punom snagom: Ronaldo i Ibrahimović se vratili na stadione

11. travnja 2020. - 11:30
AFP

Opterećeni situacijom s koronavirusom i neizvjesnošću po pitanju toga hoće li se i kada nogometne lige i natjecanja diljem Europe nastaviti, neki poznati svjetski nogometaši vratili su se u svoje rodne zemlje.

Tako i Cristiano Ronaldo i Zlatan Ibrahimović koji se u Portugalu i Švedskoj snalaze kako znaju te čak treniraju i izvan granica svojih domova. Juventusov je napadač konkretno odletio na svoj rodni otok Madeiru još prije mjesec dana kako bi skrbio za majku koja je doživjela moždani udar, a onda se u međuvremenu prekinula Serie A pa je Portugalac ostao s obitelji. Nije se ni vraćao u Torino.

Iako u izolaciji, Ronaldo svakodnevno žestoko trenira, a portugalski mediji prenose kako je jedan od treninga otišao odraditi i na stadion Nacionala, kluba u kojem je proveo dio djetinjstva. U Portugalu pravila kretanja nisu toliko rigorozna kao u nekim drugim zemljama, pa je dozvoljeno trenirati na otvorenom dok god se poštuju pravila socijalne distance. Eventualni povratak u Torino i nastavak Serie A Ronaldo želi dočekati maksimalno spreman, koliko god to može biti u ovim okolnostima.

- Nije bilo posebne dozvole jer treniranje nije zabranjeno. Svi građani mogu napustiti kuću ako žele i trenirati, sve dok se ne okupljaju u većem broju i drže siguran razmak. Ronaldo se pridržavao tih pravila – objasnio je Pedro Ramos, područni tajnik za zdravstvo i civilnu zaštitu.

Na sjeveru europskog kontinenta Zlatan Ibrahimović trenira sa švedskim prvoligašem Hammarbyjem, u kojem je jedan od suvlasnika. Klub iz Stockholma se nakon dva tjedna pauze vratio treninzima ovog tjedna, u manjim grupama, a od ponedjeljka bi trebao nastaviti treninge u punom profilu.

- Zlatan je kod kuće u Stockholmu već neko vrijeme i htio je osjetiti loptu. Dobrodošao je trenirati s nama i nadalje – rekao je sportski direktor Hammarbyja Jesper Jansson.

Ibrahimović, kojeg ugovor s Milanom veže do konca lipnja ove godine, ponovno bi mogao napustiti Italiju i potpisati baš za Hammarby, klub u kojem od prošlog studenog drži gotovo 25 posto vlasništva. Tim je potezom prilično razljutio navijače svog matičnog kluba Malmöa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

18. rujan 2020 16:22