StoryEditorOCM
Strani nogometjedina ponuda

Žele napraviti najjači klub na svijetu: Manchester United u rukama katarskih šeika za pet milijardi funti

Piše R.R.
17. veljače 2023. - 23:15

Službena ponuda investitora iz Katara je stigla i iznosi pet milijardi funti. Rok za kupovinu Manchester Uniteda ističe u ponoć, a njihova ponuda je jedina pristigla za sada.

Ponuda od više od oko pet milijardi funti itekako se sviđa trenutnim vlasnicima Manchester Uniteda, a to je američka porodica Glazer. Ipak, oni smatraju da mogu dobiti više novca, posebno jer postoje još neki ljudi koji su zainteresirani za kupovinu kluba.

Procjenjuje se da će Glazeri klub prodati za oko šest milijardi funti, te je to minimum na koji će pristati, ali problem bi se mogao dogoditi ako nove ponude ne budu stigle.

Dionice su u četvrtak u New Yorku zatvorene na 9.7 posto više, a to znači da je vrijednost kluba uvećana na oko četiri milijarde funti.

Još uvijek se očekuje ponuda Sir Jima Ratcliffea koji je najavio kupovinu Manchester Uniteda, kluba za koji navija cijeli svoj život. Ratcliffe je najbogatiji čovjek u Velikoj Britaniji i naravno da ima sredstva za kupovinu. Njegova imovina procjenjuje se na 21 milijardu funti.

Osim njih, zanimanje za kupovinu Manchester Uniteda pokazao je vlasnik Twittera i Tesle, Elon Musk, ali pitanje je hoće li poslati službenu ponudu. Osim ovih ponuda očekuju se i ponude iz Saudijske Arabije i Kine, ali trenutno je stigla samo jedna ponuda i to iz Katara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. svibanj 2023 15:02