StoryEditor
Strani nogometza ne povjerovati

Većina premierligaških igrača zaradi prosječnu britansku godišnju plaću za samo pet dana! Aubameyang je morao raditi 'čak' šest sati da bi kupio svog Ferrarija

Piše A.J.
20. studenog 2019. - 00:29

Prema najnovijim informacijama koje je objavio Spotrac, web stranica specijalizirana za plaće igrača u profesionalnim sportovima, većina premierligaških nogometaša zaradi prosječnu godišnju plaću "običnih radnika" za samo pet dana.

Spotrac kaže da prosječna plaća u Velikoj Britaniji iznosi oko 35.000 eura godišnje prije oporezivanja, što dovodi do zaključka da većini igrača iz financijski najmoćnije lige na svijetu treba malo manje od pet dana da dođu do tog iznosa.

Najplaćeniji su igrači Manchester Cityja koji zarađuju u prosjeku 134.000 eura tjedno, dok su najmanje plaćeni igrači Sheffield Uniteda čija tjedna plaća u prosjeku iznosi 10.500 eura.

Motiviran tim saznanjima, britanski Mirror odlučio se malo zabaviti i izračunati koliko igračima treba da bi zaradili za svoj automobil.

Tako je primjerice N'Golo Kanteu trebalo samo 10 minuta i 15 sekundi da zaradi dovoljno za kupnju svog Mini Cooper S-a, a Tanguyu Ndombeleu samo 16 minuta za Volkswagen Touareg.

Pierre-Emerick Aubameyang i Son Heung-Min vlasnici su najskupljeg automobila od svih premierligaških igrača, a riječ je o Ferrari LaFerrariu. To luksuzno vozilo košta 1.3 milijuna eura, što znači da Arsenalova zvijezda mora raditi "čak" šest sati i 18 minuta da bi si ga mogla priuštiti, dok Korejac ima manju plaću pa se mora pomučiti tri sata više od svog gabonskog kolege.

Svi znamo da vrhunski nogometaši zarađuju mnogo, ali kada se njihove ogromne plaće na ovaj način prikažu, priča zaista dobije jednu drugu dimenziju, a nas "obične smrtnike" baci u depresiju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

26. veljača 2021 07:28