StoryEditorOCM
Strani nogometdobitna situacija

Vatrenom se otvara velika prilika? Talijani se raspisali o njegovoj sudbini, sprema mu se idealna situacija

Piše Goran Čičin Mašansker/SN
21. svibnja 2023. - 10:15

Marcelu Brozoviću slijedi borba za finale Lige prvaka, ali i za budućnost u Interu. Tako bi se otprilike mogao u jednoj rečenici sažeti članak talijanskog sportskog dnevnika Tuttosport, koji se u svom tiskanom izdanju od subote bavi sudbinom hrvatskog reprezentativnog veznjaka.

Naime, Brozović je u aktualnu sezonu ušao kao jedan od najvažnijih igrača Nerazzurra, ali su ga dvije ozljede mišića u drugom dijelu sezone udaljile iz planova trenera Simonea Inzaghija.

Hrvat je držao poziciju "šestice" u Interovom veznom redu, ispred njega su bili Hakan Calhanoglu Nicolo Barella. Situacija se promijenila uoči i nakon Svjetskog prvenstva u Kataru, jer je Inzaghi pronašao novu dobitnu formulu u kojoj je ulogu zadnjeg veznog preuzeo Calhanoglu.

Na prednjem veznom standardan je bio Henrik Mhitarjan, no Armenac se ozlijedio u uzvratu polufinala Lige prvaka s Milanom, a zamijenio ga je krajem prvog poluvremena upravo Brozović.

Tuttosport piše, a Sportske novosti prenose, kako hrvatski reprezentativac u sljedećim tjednima ima priliku vratiti svoju poziciju i zaraditi mjesto u početnoj postavi u finalu Lige prvaka s Manchester Cityjem, koje je na rasporedu 10. lipnja u Istanbulu. Pred Interom su tri prvenstvene utakmice, kao i finale Kupa protiv Fiorentine, a u njima vjerojatno neće biti Mhitarjana. Stoga je ova situacija za Broza idealna prilika za vraćanje standardne pozicije te osiguravanje nastupa u najvećoj utakmici sezone.

No, to nije sve. Brozović će u sljedećem razdoblju igrati i za svoj ostanak u Interu, s kojim je prošlog proljeća produljio ugovor do 2026. godine. Unatoč tome, posljednjih mjeseci često se pisalo o njegovoj mogućoj prodaji. Iako mu je 30 godina, na tržištu još uvijek može postići dobru cijenu, a interesenata ne nedostaje, od Barcelone pa do velikana iz engleske Premier lige. Inače, Brozović u Interu zarađuje više od šest milijuna eura godišnje.

Odigra li Brozović dobru završnicu sezone, te ako se uz to nametne i u finalu Lige prvaka, tada bi i Interovi čelnici mogli promijeniti mišljenje i odustati od prodaje, zaključuje Tuttosport.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 15:36