StoryEditorOCM
Strani nogometples milijuna

Umjesto sezone iz snova, desio se fjasko: kamo će Ivan Perišić ako ne ostane u Londonu?

Piše SPORT SD
31. svibnja 2023. - 23:00

Brojni su se mediji osvrnuli na ovosezonski učinak Tottenhama u Premiershipu te su donijeli zaključak kako je Ivan Perišić požalio svoju odluku da potpiše za londonski klub.

Calciomercato piše da je protekla godina za Spurse bila totalni fijasko. Promijenili su trojicu trenera (Contea, koji je najviše zagovarao Perišićev dolazak, Stellinija i Masona), sezonu su završili bez trofeja, ali i bez europskoga natjecanja (završili su osmi s bodom iza sedmoplasirane Aston Ville koja je dograbila Konferencijsku ligu).

Ni na osobnome planu stvari se nisu razvijale prema očekivanjima. Hrvatski je krilni napadač postigao samo jedan gol, uz ipak značajnih 12 asistencija u 44 utakmice. Sve je to Talijane dovelo do zaključka da bi se Omišanin nakon samo godinu dana mogao oprostiti od Londona, dvanaest mjesci prije isteka ugovora.

"Perišić želi natrag u Inter, nije zadovoljan u Londonu", sve se češće može čuti u kuloarima. S Nerazzurima je, dakako bez skrivanja, i održavao odnose posljednjih mjeseci. Pojavio se tako na uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka protiv gradskoga rivala Milana te je sjedio u loži San Sira s čelnicima kluba. Perišić se osjeća kao navijač Intera, smatraju talijanski kolege, žali zbog odluke da ode u London i sanja o povratku, baš kao i njegov prijatelj Romelu Lukaku.

Međutim, teško je zamisliti u ovome trenutku kako bi se hrvatski internacionalac uopće mogao vratiti na stadion Guiseppe Meazza. Iako navijači već slave na sam spomen Vatrenog i zazivaju njegov povratak, Ivan ima 34 godine i godišnju plaću od 6 milijuna eura, čemu treba pridodati i neupitan status njegova izravnog konkurenta Robina Gosensa, prve zamjene nedodirljivog Dimarca. Gosensu je u Interu sasvim dobro te nema namjeru mijenjati sredinu.

A kamo će Perišić ako ne ostane u Londonu? Zazivaju ga i u drugim sredinama...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 03:35