StoryEditorOCM
Strani nogometpriznat će krivnju

U strahu su velike oči: Juventus će se nagoditi s talijanskim nogometnim vlastima, evo što predlažu

Piše Hina
30. svibnja 2023. - 11:46

Torinski gigant Juventus će u utorak predložiti nagodbu s talijanskim nogometnim vlastima i priznanje krivnje zbog slučaja koji uključuje navodne nepravilnosti u isplatama plaća igrača, tvrdi Reuters. 

Nekoliko talijanskih novina u utorak je objavilo da će Juventus predložiti plaćanje kazne od još dva ili tri oduzeta boda u ovosezonskom prvenstvu Serie A, povrh 10 bodova koje mu je već oduzeto.

Ročište pred sudom Talijanskog nogometnog saveza (FIGC) pomaknuto je za utorak, iako je isprva bilo zakazano za 15. lipnja.

Nagodba o priznanju krivnje označila bi pokušaj najuspješnijeg kluba u talijanskom nogometu da raščisti sa slučajem prije kraja tekuće sezone Serie A. Nagodba o priznanju krivnje kako je opisana u novinama značila bi da bi Juventus završio na sedmom mjestu u Serie A koja završava ovog vikenda i kvalificirao bi se za mjesto u Konferencijskoj ligi sljedeće sezone.

Međutim, vjerojatno će morati izgubiti to mjesto zbog sankcija koje bi mogle biti nametnute nakon zasebne istrage od strane UEFA-e, vladajućeg tijela europskog nogometa, pišu novine.

Klub je ranije negirao krivnju i rekao da su njegovi računi u skladu s praksom nogometne industrije.Kao dio ovog slučaja, bivši predsjednik Andrea Agnelli, 11 dužnosnika i sam klub riskiraju suđenje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. rujan 2023 16:37