StoryEditorOCM

Tragedija u Amsterdamu, talijanski nogometaš pao u kanal, ronioci zakasnili, istražitelji pregledavaju video nadzor

Piše Goran Čičin-Mašansker/SN
22. svibnja 2023. - 19:32

Gabriele Gallani, 24-godišnji kapetan talijanskog niželigaša ASD Piccardo Traversetolo, preminuo je u bolnici u Amsterdamu u subotu ujutro nakon što je pao u kanal iz kojeg su ga izvukli pripadnici hitnih službi.

Policija je pokrenula istragu o događaju, a prema izvješćima talijanskih medija nesretni je nogometaš pao u kanal dok je s prijateljima šetao okrugom Kloveniersburgwal u glavnom nizozemskom gradu., pišu Sportske novosti.

Kako je hodao iza svojih prijatelja, oni u prvom trenutku nisu primijetili Gallanijev nestanak. Dogodilo se to u subotu oko pola sata iza ponoći, a ubrzo su obavijestili policiju.

- Hodali smo. Ostao sam malo iza i iznenada vidio Gabrielea kako pada u kanal - rekao je jedan od prijatelja za Gazzettu di Parma.

Kad su ga ronioci uočili u vodi, već je bio u kritičnom stanju. Iz kanala su ga izvukli vatrogasci, hitno je prebačen u bolnicu, ali je nažalost preminuo nekoliko sati kasnije.

Istražitelji pregledavaju snimke video nadzora, a ujedno su zamolili potencijalne očevice incidenta da im se jave.

Petoligaš ASD Piccardo Traversetolo na društvenim se mrežama oprostio od svog kapetana.

‘‘Tihi vođa na terenu, primjer kolegama. Dječak dobre duše, pun poštovanja. Zauvijek ćemo te nositi u našim srcima.‘‘

Gallani je na Sveučilištu u Parmi krajem svibnja trebao obraniti diplomski rad iz inženjerstva, potom je trebao započeti sa stažiranjem u Lamborghiniju...

La Repubblica piše kako nizozemske vlasti nisu odredile obdukciju. ASD Piccardo Traversetolo trebao je ovog tjedna igrati utakmicu doigravanja za ostanak u ligi s Cervo Collecchiom, no taj je susret zbog tragičnog događaja odgođen za sljedeći tjedan

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 04:03