StoryEditor
Strani nogometnova šansa

Thierry Henry je pronašao novi klub: Francuz se sljedeće godine vraća trenerskom poslu, i to u ligi u kojoj je ostavio veliki trag

Piše A.J.
14. studenog 2019. - 16:26

Thierry Henry novi je trener MLS momčadi Montreal Impact.

Francuz je potpisao dvogodišnji ugovor s opcijom za još jednu godinu, a službeno će biti predstavljen u ponedjeljak. To će mu to biti prvi trenerski posao nakon neuspješne avanture na klupi Monaca.

Henry inače već ima iskustva u MLS-u, tamo je na zalasku svoje karijere igrao za New York Red Bulls za koje je upisao 122 nastupa i postigao 51 gol.

- Čast je trenirati Montreal Impact i vratiti se u MLS. To je liga koju dobro znam i u kojoj sam doživio jako lijepe trenutke. Biti u Quebecu, u Montrealu, koji ima ogromno multikulturalno nasljeđe je fantastično. Uvijek sam držao na oku ovaj klub i drago mi je što sam sada ovdje - rekao je Henry na predstavljanju.

Vodstvo kluba oduševljeno je ovim razvojem događaja, iako Francuz i nema baš blistavu trenersku karijeru.

- Henry će donijeti novu energiju u klub. On dijeli našu viziju kako podići ovu momčad i pomoći će nam postići naše ciljeve na terenu i izvan njega. On je natjecatelj i vođa koji se dokazao na najvišoj razini tijekom svoje karijere - izjavio je predsjednik kluba Kevin Gilmore, koji je Francuza ujedno nazvao i legendom sporta.

Thierry Henry s poslom će započeti u siječnju sljedeće godine, kada počinju pripreme u MLS-u, te će se nadati da će ostvariti bolje rezultate nego što je to bio slučaj u Monacu.

#THIERRY HENRY#MONTREAL IMPACT#MLS

Izdvojeno

07. srpanj 2020 06:14