StoryEditor
Strani nogometinspekcija prije odluke

Thaci: Kosovo zaslužuje članstvo u Fifi i Uefi

Piše (H)
13. travnja 2016. - 21:40
Thaci

Zajednička komisija Međunarodne nogometne federacije (FIFA) i Europske nogometne federacije (UEFA) boravi na Kosovu u inspekciji uoči donošenja odluke o članstvu Kosova u te organizacije.

Iz Fife su nedavno poručili kako Nogometni savez Kosova može postati dio te organizacije jedino ukoliko se prethodno učlani u Uefu. O tome će se odlučivati na Kongresu Uefe u Budimpešti 3. svibnja. Ukoliko tog datuma Kosovo postane član krovne nogometne organizacije 'Starog kontinenta', onda će se o članstvu u Fifi glasovati na Kongresu u Mexico Cityju 13. svibnja.

"Kosovo zaslužuje članstvo u tim organizacijama. Ispunjavamo sve uvjete, imamo talente u čitavom svijetu koji jedva čekaju braniti boje Kosova," kazao je kosovski predsjednik Hashim Thaci nakon što je primio predstavnike Fife i Uefe.

Predsjednik Kosovskog nogometnog saveza Fadil Vokrri je dodao kako ima naznake da će Kosovo biti primljeno u Uefu.
"Izvršni odbor Uefe više ne inzistira da član federacije može postati zemlja koja je članica UN-a. Na kongresu će se glasovati i nama je potrebna obična većina. Od 54 glasa potrebno je 28," rekao je Vokrri.

FIFA je u siječnju 2014. dozvolila Kosovu igranje prijateljskih utakmica, ali uz nekoliko ograničenja. Prva takva utakmica odigrana je 5. ožujka iste godine sa Haitijem.

Izdvojeno

08. kolovoz 2020 13:59