StoryEditor
Strani nogometSTRUČNO OKO ŽELJKA MIJAČA

Slavene, vrati Srnu na desnog beka, a Strinić je bolji od Pranjića na lijevoj strani

Piše PSD.
3. lipnja 2012. - 12:15
Bila je ovo generalna proba bez glavnih glumaca, ove reprezentacija bez Luke Modrića i Vedrana Ćorluke ipak nije na takvoj razini koju bi očekivali. Na kraju rezultatom možemo biti zadovoljni, jer objektivno nismo niti zaslužili pobjedu, nismo bili toliko bolji od Norvežana.

Nedostajalo nam je živosti u igri, Norvežani su bili konkretni no to je bilo i za očekivati jer oni ne idu na Euro pa su mogli malo više i riskirati u dvobojima od naših ,jer htjeli mi to ili ne u podsvijesti naših igrača je bila činjenica da se moraju izbjeći ozljede.

Jako mi je žao za Ivicu Olića, nimalo mi se ne sviđa njegova ozljeda mišića jer je on igrač koji je uvijek spreman. No očito je sada došla na naplatu ozljeda zbog premalo odigranih utakmica pred kraj sezone u Bayernu. Prava šteta jer tog igrača jako cijenim i ne bih volio da ostanemo bez njegove pomoći na Euru.

Obrana nam je problematična, Vida, Schindelfeld i Šimunić mi nisu ulijevali povjerenje. Slaven ih zna bolje, radi s njima, ali ovako gledajući imali su loš rješenja, a kod primljenog zgoditka su slabo reagirali, rekao bih i panično. Moj bi prijedlog bio da kapetana Darija Srnu vratimo na desnog beka, on to igra u Šahtaru, ta mu pozicija nije strana, ima ogromno iskustvo.

Na taj način bi se otvorio prostor za jednog ofenzivnijeg bočnog igrača tipa Iličević ili Perišić, a u konačnici bi dobili poduplani bok i puno već opasnost po suparnike koji bi često imali problema sa ubacivanjem Srne prema naprijed. Što se tiče lijeve strane vidljivo je da Danijel Pranjić nema puno utakmica, skupo ga je stajalo neigranje u Bayernu i Strinić puno bolje reagira, po meni je bolje rješenje.

U sredini terena će nam se sve vrtjeti oko Luke Modrića, vidjelo se da bez njega nema niti kreacije, niti dobre protočnosti lopte. Mislim da bi Ivan Rakitić morao biti taj koji bi u slučaju da smo bez Modrća morao preuzeti dirigentsku palicu jer su Tomislav Dujmović i Ognjen Vukojević ipak „radnici“, zahvalni igrači kojima kreiranje napada nije primaran posao. No ovdje smo imali „usko grlo“ u igri, nije bilo dobrih okomitih lopti prema napadačima, u prostor, nije bilo tečnosti.

Napadači su me u potpunosti zadovoljili, imamo različite tipove igrača u vrhu napada. Marijo Mandžukić i Nikica Jelavić bi morali po meni početi protiv Irske, pogotovo Jelavić kojemu će igra Iraca posebno odgovarati i o oni bi morao biti naša dobitna karta.

Igra u tom ambijentu otočkog nogometa i taj će susret biti pravi. Opet se pokazalo da je Eduardo Da Silva prava lisica, lukavac i golgeter, koji strpljivo čeka svoju šansu i kažnjava svaku pogrešku obrane. Po meni je idealan za ulaske sa klupe, u drugom poluvremenu kada pada koncentracija igrača u obrani, a on to zna iskoristiti i može biti veliki jocker za naš napad.

ŽELJKO MIJAČ

Izdvojeno

12. srpanj 2020 19:21