StoryEditor
Strani nogometzabrinjavajući podaci

Skandalozno otkriće: u više od 70 nogometnih klubova primijećen utjecaj organiziranog kriminala

Piše R.R.
9. studenog 2019. - 19:32

Više od 70 amaterskih nogometnih klubova u Nizozemskoj primijećeni su znakovi organiziranog kriminala prenosi Anadolu Agency (AA). Kako navode mediji koji su provodili svoja istraživanja ustanovljeno je da postoji skupina ljudi koji na ilegalan način pokušavaju utjecati na klubove i njihovo vođenje. Znakovi organiziranog kriminala uključuju sumnjive sponzore kao i ljude koji nude drogu, te sponzore ili kreditore koji žele ostati anonimni.

Predstavnici 13 klubova su kazali da su upoznati s gotovinskim isplatama igračima, što je protivno zakonu, dok su u 12 klubova primijetili ljude koji su nudili ili prodavali drogu u klubu ili u klupskom restoranu. Također, devet klubova je imalo kontakt sa sponzorima koji su željeli platiti samo u gotovini, a u dva su slučaja primijećeni pokušaji namještanja utakmica.

Nogometni savez nizozemske (KNVB) je objavila kako će ispitati ove slučajeve, dodajući kako očekuju bolju suradnju s gradovima i policijom u borbi protiv organiziranog kriminala u nogometu.

Izdvojeno

10. srpanj 2020 19:15