StoryEditor
Strani nogometKakav seksizam

Skandal na ždrijebu litvanskog Kupa: jedno je sigurno, ispunili su cilj, privukli su pažnju

Piše R.R.
19. travnja 2019. - 17:13
111cura

Nemamo baš priliku pratiti nogomet u Litvi, tek ako je neki od hrvatskih nogometaša koji se zateknu na takvoj destinaciji napravio neki bolji učinak. No Litva je po pitanju nogometa došla u središte zanimanja zbog skandala koji ga trenutno potresa.

Ždrijeb parova Kupa izgledao je poput najave za porno film, a ne za nogometno natjecanje. Netko je zamislio da bi zanimanje za nogomet bilo veće kada bi provokativno obučena djevojka izvlačila kuglice i pri tom se izazovnije ponašala.  Da stvar bude začinjena do kraja, ždrijeb se snimao iz svih kutova što je još više „otvaralo“ situaciju.

Jasno pored takvog show programa koji se javno prenosio na TV-ekranima, malo koga je zanimalo tko će biti kome suparnik u Kupu, svi su gledali u spomenutu djevojku koja je tako dobila svojih „pet minuta slave“.

Nakon silnih protesta oko prijenosa ždrijeba oglasio se i tajnika Saveza Edgarsom Stankevičius koji je odlučno demantirao veze s ovim skandalom.

- Za sve je bio zadužen marketinških sektor u kojem su tri žene i dva muškarca. Zamisao je bila da se dovede neka poznata osoba. A ovo što je ispalo je prestrašno – kazao je Stankevičius.

No jedno je sigurno, ispunili su cilj, privukli pozornost jer o nogometnom Kupu u Litvi sada se naveliko priča. O nogometu? Manje.

Izdvojeno

13. kolovoz 2020 00:29