StoryEditor
Strani nogometotvorena pitanja

Sazvan krizni sastanak zbog kaosa u finalu Lige prvaka: ‘Moramo otkriti što je točno pošlo po zlu, iz ovoga želimo izvući važnu pouku‘

29. svibnja 2022. - 23:13

Europska nogometna federacija (UEFA), Francuski nogometni savez (FFF), nadležne lokalne vlasti i pariška policijska uprava u ponedjeljak će održati krizni sastanak na kojem će razgovarati o situaciji u subotnjem finalu Lige prvaka u Parizu.

Nova francuska ministrica sporta Amelie Oudea-Castera izjavila je da na ovaj način želi osigurati da se ne ponovi kaos koji je obilježio finale LP između Real Madrida i Liverpoola jer će Pariz za dvije godine biti domaćin Olimpijskih i Paraolimpijskih igara.

- Prioritetno moramo otkriti što je točno pošlo po zlu. Iz ovoga želimo izvući važnu pouku, jer ne želimo da se sličan događaj ponovi u bilo kojem trenutku u budućnosti - naglasila je ministrica.

UEFA je objasnila kako je finale Lige prvaka kasnilo zbog "tisuće navijača koji su htjeli ući na stadion s lažnim ulaznicama".

Dvoboj je prvotno kasnio petnaest minuta, a kasnije je dodatno odgođen jer su gužve postajale sve veće. Isto tako, brojni europski mediji pisali su o nervozi koja je rasla na ulasku, kao i o upotrebljavanju sile onih koji su morali brinuti za red. Na kraju je finalna utakmica madridskog Reala i Liverpoola počela s nešto više od pola sata zakašnjenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. kolovoz 2022 03:05