StoryEditor
Strani nogometbez atmosfere

Predsjednik Liverpoola ne vjeruje u skori povratak gledatelja na tribine: Sve mi se čini da je to vrlo daleka budućnost

Piše Hina
22. svibnja 2020. - 21:57
Paul Ellis/AFP

Predsjednik Liverpoola Tom Werner ne vjeruje u skori povrataka gledatelja na tribine nogometnih stadiona. Klubovi Premier lige su se ovog tjedna počeli vraćati treninzima u skupinama s ograničenim brojem igrača, s nadom da će sljedećeg mjeseca biti nastavljeno natjecanje. Naravno, bez gledatelja na tribinama.

- U dijelu smo svijeta gdje se nadamo da će u nekom trenutku ljudi ponovn moći sjediti jedan do drugoga i uživati u sportskom iskustvu, ali to se u ovom trenutku čini vrlo dalekom budućnošću - rekao je Werner u petak za britanski Sky Sports.

Premier liga je u ožujkuk prekinula natjecanje zbog pandemije izazvane širenjem koronavirusa, u trenutku kad su Liverpool dijelile još samo dvije pobjede od teoretske potvrde prvog naslova prvaka Engleske od 1990. Sasvim je izvjesno da će taj naslov proslaviti bez navijača na stadionu.

- Svi se nalazimo u groznoj situaciji, ali nadam se da ćemo jednog dana doći do cjepiva i da ćemo se tada moći vratiti na stadione kako bismo gledali velike nogometaše. No, sigurnost je najvažnija - izjavio je Liverpoolov predsjednik.

Neki igrači su odbili vratiti se treninzima zbog bojazni da ne ugroze svoje i zdravlje njihovih bližnjih. No, Werner je mišljenja da nema razloga za zabrinutost.

- Vjerujem da su protokoli na kojima radi Premier liga takvi da je sigurnije igrati nogomet na praznom stadionu , nego svakodnevno ići u trgovinu. Uvijek postoji mali rizik.

- Nogometaši su zdrava skupina, a kako znamo, najranjivija skupina su nešto stariji. Testiranja će biti vrlo česta. Najvažnije je da nogometa neće biti, ako znanstvenici i vlada zaključe da to nije sigurno. Nadam se da ćemo ipak naći načina kako da ljudima donosemo malo zabave - zaključio je Werner.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. lipanj 2021 11:02