StoryEditorOCM
Strani nogometotkrili mediji

Parižani će zbog samo jedne utakmice u Saudijskoj Arabiji zaraditi nevjerojatnu svotu novca

Piše R.R.
16. siječnja 2023. - 20:49

U dosadašnjem dijelu 2023. godine Saudijska Arabija je definitivno centar nogometnog svijeta. Prvo je Cristiano Ronaldo stigao u Al-Nassr, zatim je tamo odigran španjolski Superkup začinjen sjajnim El Clasicom u finalu. Za dva dana će tamo biti odigran i Derby della Madonnina u kojem će se jedan protiv drugog za trofej talijanskog Superkupa igrati Inter i Milan.

Pravi spektakl slijedi za tri dana kada će se jedan protiv drugog ponovo naći Cristiano Ronaldo i Lionel Messi i to u prijateljskoj utakmici. Radi se o utakmici PSG-a protiv igrača ekipa Al-Nassra i Al-Hilala, a francuski mediji objavili su koliko će prvak Francuske zaraditi na ovoj maloj turneji.

Prema nekim neslužbenim informacijama, prijateljska utakmica PSG-u će donijeti će više od deset milijuna eura na račun Parižana, piše list L‘Equipe, pozivajući se na izvore iz kluba. Financijski deficit kluba iz prošle sezone iznosi 370 milijuna eura, a sličan će biti i ovogodišnji, prema riječima čelnika PSG-a, a deset milijuna eura koliko bi bilo prikupljeno predstavljalo bi "balon kisika".

Prisustvo tri zvijezde, Messija, Mbappea i Neymara, omogućava klubu da dođe do ovakvih svota novca, po uzoru na posljednji izlet Parižana u Japanu. Inače, ulaznice za ovu utakmicu tražilo je službeno preko dva milijuna ljudi, no samo će pedesetak tisuća sretnika moći uživo pratiti ovaj dvoboj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. ožujak 2023 02:20