StoryEditor
Strani nogometza četiri mjesta

Održan ždrijeb dodatnih kvalifikacija za plasman na EURO: Prođe li na domaćem terenu Sjevernu Irsku, BiH će i finale igrati kod kuće

22. studenog 2019. - 13:59

Ždrijeb dodatnih kvalifikacija, odnosno play-off Lige nacija, turnira iz kojeg će se izdvojiti posljednje četiri reprezentacije na Euro 2020., odlučio je  u petak u Nyonu da će Bosna i Hercegovina kod kuće dočekati Sjevernu Irsku, a onda će, ukoliko pobijedi, opet kod kuće čekati boljeg iz ogleda između Slovačke i Irske.

Plasman na Euro sljedeće godine već je osiguralo 20 reprezentacija, među kojima je i Hrvatska, a još četiri će se dobiti kroz četiri play-offa Lige nacija.

Liga nacija igrala se u četiri jakosne skupine - Liga A, B, C i D. Reprezentacije pobjednice četiri skupine u svakoj od liga izborile su play-off, ukoliko kroz klasične kvalifikacije za odlazak na Euro nisu izborile plasman. Ako su izborile plasman, pravo play-offa prenosilo se na iduću rangiranu momčad iz Lige nacija.

U play-offu A Lige nacija Island će u polufinalu dočekati Rumunjsku, a Bugarska reprezentaciju Mađarske. Finale ove skupine će se igrati u Sofiji ili Budimpešti. 

U play-offu B Lige nacija se od ranije znalo da će u polufinalu igrati Bosna i Hercegovina protiv Sjeverne Irske, odnosno Slovačka protiv  Republike Irske, a današnjim ždrijebom je odlučeno da će se finala igrati ili u BiH ili u Belfastu.

U play-offu C Lige nacija Srbija protiv Norveške u gostima, a finale će se igrati u Oslu ili Beogradu gdje će doći pobjednik dvoboja Škotske i Izraela.

U play-offu D Lige nacija Gruzija će igrati protiv Bjelorusije, a Sjeverna Makedonija protiv Kosova. Ždrijeb je odlučio da će se finale ove skupine igrati ili u Tbilisiju ili u Minsku.

Izdvojeno

09. kolovoz 2020 06:57