StoryEditor
Strani nogometbliže rastanku

Nijemci otkrili planove Bavaraca s Perišićem: Plaća Hrvata vrlo je velika i opterećuje Bayernovu financijsku strukturu

Piše SN
24. lipnja 2020. - 20:48
Christof Stache/AFP

Kakva je sudbina Ivana Perišića i Philippea Coutinha u redovima Bayerna? Hoće li ostati u Münchenu i nakon ove sezone ili će napustiti bavarski klub?

Obojici igrača posudbe istječu 30. lipnja, a u Bayernu se zasad nisu službeno izjasnili po tom pitanju, prenose Sportske novosti

Ranije smo pisali da je rastanku svakako bliže Coutinho, ali Sport Bild tvrdi da je sada odlasku iz bavarske prijestolnice korak bliže i Perišić.

- Plaća Hrvata, koji je ranije igrao za Borussiu i Wolfsburg, vrlo je velika i opterećuje Bayernovu financijsku strukturu - piše Sport Bild, uz dodatak da zato u Bayernu jako pažljivo raspolažu svojim financijama zbog posljedica koje je ostavila korona kriza.

Bayern je već ranije osigurao naslov njemačkog prvaka, ali klub je i dalje u lovu na naslov kako u Njemačkom kupu, tako i u Ligi prvaka. Eventualna trostruka kruna, druga u 120-godišnjoj povijesti kluba, povećala bi platežnu moć kluba i time ostanak spomenutih igrača.

Tako bi primjerice naslov u DFB Pokalu donio Bayernu zaradu od 4.5 milijuna eura, a sam plasman u finale Lige prvaka u Lisabonu dodatnih 15 milijuna eura. Ono što je sasvim sigurno da će i Perišić i Coutinho biti dio kluba do kraja ove sezone. Finale Kupa je na rasporedu 4. srpnja, a onda slijedi napad na Ligu prvaka...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

01. prosinac 2020 21:02