StoryEditor
Strani nogometimao je sve

Nekad je igrao u Premiershipu, a sada će u zatvor: pod istragom je bio tri godine, a surađivao je s narko kartelom i pomagao u uvozu droge

Piše PSD.
5. travnja 2021. - 16:00
AFP

Bivši veznjak Southamptona i Portsmoutha Jhon Viafara osuđen je na 11-godišnju zatvorsku kaznu zbog krijumčarenja kokaina iz rodne mu Kolumbije u Sjedinjene Američke Države.

Ovaj 42-godišnjak osuđen je na Saveznom sudu u Texasu, a tereti ga se za sudjelovanje u uvozu dvije tone kokaina čija se vrijednost procijenjuje na 24.6 milijuna eura prenose Sportske novosti

Viafara je bio pod istragom tri godine, a surađivao je s narko kartelom i pomagao u uvozu droge na gliserima u Meksiko, odakle je kasnije prebacivan u SAD.

Optuženik je u ovom slučaju imao sve, svjetsku slavu, bogatstvo i status, ali usprkos svemu tome izabrao je koristiti svoj talent za trgovanje drogom", rekao je tužitelj Nicholas Ganjei.

Viafara je tijekom karijere igrao za deset različitih klubova, između ostalih za Portsmouth, Southampton i Real Sociedad, a 2004. godine pomogao je Once Caldasu u osvajanju Cope Libertadores.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2021 14:55